REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siunčiant laiškus į Plungę, Ignaliną ar Kaišiadoris, pašto skyriuje bus galima gauti ženklų su šių miestų herbais. Trys nauji pašto ženklai iš serijos „Lietuvos miestų herbai“ apyvartoje pasirodys šį šeštadienį.

REKLAMA
REKLAMA

Kartu su šiais pašto ženklais bus išleistas ir pirmos dienos vokas. Šeštadienį pašto korespondencija, apmokama naujaisiais pašto ženklais, Vilniaus centriniame pašte bus antspauduojama pirmosios dienos datos spaudu.

REKLAMA

Visų trijų pašto ženklų tiražas vienodas - po 100 tūkstančių, tačiau nominalinė vertė skiriasi. Plungės herbą vaizduojančio pašto ženklo nominalinė vertė - 1,35 Lt, Kaišiadorių - 2,15 Lt, Ignalinos - 2,90 Lt.

Pašto ženklų serija „Lietuvos miestų herbai“ leidžiama jau dvidešimtus metus. Iki šiol buvo išleisti pašto ženklai, kuriuose pavaizduoti Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Kėdainių, Telšių, Skuodo, Kudirkos Naumiesčio, Panevėžio, Zarasų, Šeduvos ir kitų miestų herbai.

REKLAMA
REKLAMA

Per metus Lietuvos paštas vidutiniškai išleidžia 25-30 pašto ženklų.

Pirmą kartą Plungės miestelis buvo paminėtas 1567 m. Ypač ryškius pėdsakus miesto istorijoje paliko XIX a. pradžioje Plungę valdę grafai Zubovai ir kunigaikščiai Oginskiai. Plungės miesto herbas buvo patvirtintas 1997 m. Herbo mėlyname lauke raudonu kaspinu perrištas auksinis kviečių pėdas, virš jo - auksinė Dievo Apvaizdos akis.

Ignalinos istorija prasideda 1857-1862 metais, kai buvo tiesiamas Sankt Peterburgo-Varšuvos geležinkelis, kurio statybai reikalingą žemę caro valdžia nupirko iš Igno Kaminskio. Miesto herbas buvo sukurtas 1970 m. Herbe mėlyname fone viena virš kitos pavaizduotos 3 sidabrinės lelijos su auksinėmis žiedadulkėmis.

Kaišiadorių vietovardis dokumentuose pirmąkart paminėtas 1590 m. 1996 m. patvirtintas Kaišiadorių herbas, kurio juodame fone pavaizduoti keturi sidabriniai stilizuoti žirgai su besiplaikstančiais sidabriniais karčiais ir raudonomis akimis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų