REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žinomas norvegų rašytojas ir žurnalistas Jonas Micheletas, nagrinėjantis ultradešiniųjų judėjimų keliamas problemas, 1989 metais išleido knygą, kurioje aprašomos žudynės saloje.

REKLAMA
REKLAMA

„Panašumas į tai, kas atsitiko penktadienį Utojos saloje, tiesiog stulbina“, – pareiškė autorius trečiadienį interviu televizijos kanalui NRK.

REKLAMA

J. Micheletas knygoje „Tiugeseno teroristas“ („Thygesens Terrorist“) pasakoja apie Norvegijoje veikiančius ekstremistinius ir ultradešiniuosius judėjimus. Pagrindinis veikėjas, jaunas norvegas, atplaukia į salą, esančią fiorde netoli Oslo, ir ten surengia žudynes. Prieš tai jis neprisistatydamas susisiekia su detektyvu Vilhelmu Thygesenu ir praneša, kas įvyks.

„Mane sukrėtė stulbinamas įvykių knygoje ir Utojoje panašumas ir penktadienio žudynių mastas. Deja, turiu konstatuoti, kad nesu visiškai nustebęs. Turint omenyje ekstremistinių judėjimų analizę, teroro aktas Norvegijoje nebuvo neįmanomas“, – sakė J. Micheletas.

Anot jo, knyga „Tiugeseno teroristas“ turėjo būti įspėjimas, kokį pavojų gali kelti veiksmai, skatinami politinių ir sąmokslo teorijų bei neapykantos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų