REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išrauti sugedę, kreivi, sutrupėję dantys, atliktos dirbtinio žandikaulio priauginimo operacijos ir įstatyti keliolika implantų – tokius gyvybiškai svarbius pokyčius išgyveno dvi vėžiu sirgusios LNK televizijos projekto „Misija - grožis“ dalyvės. „Misija - grožis“ dalyvei Daliai projekto partneriai „Vilniaus implantologijos centras“ sudėjo visus naujus dantis.

REKLAMA
REKLAMA

„Iki pat realybės šou negalėdavau nė pusdienio išgyventi be nuskausminančių vaistų – skausmas būdavo toks stiprus, jog neįstengiau užsirišti batų ar pasilenkti, o ką jau bekalbėti apie normalų valgymą ir kramtymą. Buvo sukausčiusi baimė rodytis viešumoje, trupančius dantis tekdavo klijuoti netgi superklijais, nes neturėjau kito pasirinkimo“, - skaudžiais potyriais dalinosi projekto dalyvė Dalia, daugybės dantų netekusi po onkologinės ligos.

REKLAMA

Žinia, kad dantys tvirtinami superklijais, gydytojus šokiravo. Pasak projekto partnerių „Vilniaus implantologijos centro“ vadovo Algirdo Puišio, pacientė palengva nuodydama save, padarė meškos paslaugą ir savo dantims. Dalia į kliniką atvyko labai sunkios būklės, neturėdama nei vieno krūminio danties, tik labai silpnus išgedusius priekinius. Buvo priimtas sprendimas likusius dantis pašalinti, įsriegiant į jų vietą implantus bei atstatant žandikaulyje trūkstamą kaulą.

REKLAMA
REKLAMA

Antrajai sunkia vėžio forma sirgusiai dalyvei Birutei po keliolikos apsilankymų pas specialistus taipogi buvo sukurta nauja šypsena. „Buvo baisu pamatyti realią situaciją trimatėje erdvėje, atlikus tyrimus. Kai atrodė, jog kažką padaryti yra nebeįmanoma, specialistai suteikė optimizmo – pasitelkus šiuolaikines technologijas galima netgi atauginti žandikaulį! Pasiryžus tokiam žingsniui užplūsta optimizmo banga, jaučiuosi emociškai stipresnė“, - įspūdžiais dalinosi projekto dalyvė Birutė.

„Projekto organizatoriams būsiu dėkinga visą gyvenimą. Galiu vėl jaustis ir gyventi kaip normalus žmogus. Juk nebereikės bijoti išsižioti, valgyti ir vengti kalbėtis su aplinkiniais“, - džiaugsmo neslėpė Dalia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų