REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nepolitinis intelektinis kairiosios pakraipos judėjimas „Naujoji kairė 95 (NK95)“ kartu su profsąjungomis S. Daukanto aikštėje prie Prezidentūros trečiadienį prekiaus vergais. Taip siekiama atkreipti Prezidentės ir kitų aukštų politikų dėmesį į žmonių išnaudojimą ir vergiško darbo sąlygas Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Turguje bus kuriamas politinių terminų žodynėlis, kuriame bus išaiškinti tokie terminai kaip „išnaudojimas“, „vergovė“, „kolektyvinės derybos“, „geltonos profsąjungos“, „gerovės valstybė“, „streikas“, „socialiai atsakingas verslas“. Vergai ir prekeiviai perduos Prezidentei žodynėlį ir paragins ją išmokti arba prisiminti šias sąvokas.

REKLAMA

Vergų turgaus iniciatorių teigimu, geresnės progos vergovės įsigalėjimui Lietuvoje nebuvo jau 150 metų, nuo tada, kai buvo panaikinta baudžiava.

Pasak NK95, turguje bus galima susipažinti su valdžios sankcionuotais Lietuvos darbdavių savivalės faktais, kurių mūsų šalyje - begalė.

„Tai ir žmonių vertimas dirbti kasos aparato tempu ir nuolat šypsotis, ir kelių šimtų litų mėnesio atlyginimas už pilną darbo dieną “Lelijos„ siuvykloje, ir draudimai streikuoti ir protestuoti profesinėms sąjungoms (vilkinamas streikas “Švyturio„ alaus darykloje), ir basi policininkai, ir grašius uždirbantys socialiniai darbuotojai, ir mokyklų sukomercinimo kamuojami mokytojai“, - pažymi Naujoji kairė 95.

Vergų turgumi bus siekiama įrodyti, kad emigracija yra ne tik silpnos ekonomikos, bet ir valstybės pataikavimo verslui bei modernios vergovės pasekmė.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų