REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusį šeštadienį kartu su Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Alytaus apskrities VPK) Patrulių kuopos pirmo būrio patruliais Mindaugu Kadzilausku ir Rolandu Kamanduliu nuo 20 iki 23 valandos budėjo „Alytaus naujienų“ korespondentė Agnė MANKEVIČIŪTĖ. Iškvietimų daugiausia būta buitinių - šeimyniniai konfliktai, triukšmaujantis jaunimas, muštynės. Rodos, vietos pajuokauti nėra, tačiau retkarčiais incidentų veikėjai priverčia ir šyptelėti.

REKLAMA
REKLAMA

Mynė sugipsuota koja

Po keliasdešimt minučių patruliavimo miesto gatvėmis buvo gautas iškvietimas, kad Ulonų gatve važiuoja girtas dviratininkas. Policijos ekipažui jį pasivijus, vairuotojas neišlaikė pusiausvyros ir nugriuvo. Jį nuo parduotuvės „Maxima“, esančios Pulko g. 98A, bėgte atsivijo dviračio savininkas. „Tikrai nenorėjau, nežinau, kaip čia išėjo“, - ir pareigūnų, ir dviračio savininko atsiprašinėjo vagis. Policininkams „dviratininkas“ gerai žinomas, gyvena Alytaus nakvynės namuose.

REKLAMA

Įdomu tai, kad girtas vagis dviratį mynė sugipsuota koja, o važiuodamas ramentą užkišo už dviračio rėmo. Dviračio savininkas rašyti pareiškimą atsisakė, nes „ką čia su girtu aiškinsies, geriau sutikęs blaivą kada į nosį duosiu“.

Pasigedo sutuoktinio

Pamatę policijos pareigūnų automobilį, Ulonų g. 24 gyvenantys praeiviai patys sustabdė policijos ekipažą. „Pareigūnai, padėkit, dingo mano vyras!“ - pagalbos šaukė moteris, apsupta kiemo vaikų. Drebančiu balsu moteris aiškino, kad vyras praeitą naktį išvažiavo pas draugą kepti šašlykų, bet namo negrįžo. Kieme rado jo rankinę su šimtu litų, mobilųjį telefoną, dokumentus, kaimynai atnešė automobilio, palikto kieme, raktelius.

REKLAMA
REKLAMA

Apimta isterijos, kad vyro gyvo nebėra, nežinojo, ką daryti. Aplink susirinkę jaunuoliai aptarinėjo, kas galėjo atsitikti. Pareigūnai, apžiūrinėdami aplinką, skambino į policijos komisariatą. Paaiškėjo, jog tokia pačia pavarde buvo atvežtas nukentėjusysis į ligoninės priimamąjį. „Keista, kad tik dabar žmona pasigedo vyro. Tokioje situacijoje jau anksčiau reikėjo apskambinti pažįstamiems, draugams, policijai, ligoninei“, - sakė R.Kamandulis ir tikino, kad svarbiausia iš karto nepulti į paniką, apsvarstyti visas galimybes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nemokamas spektaklis

Kitas iškvietimas buvo į Vingio g. 5. Nukentėjėlis skundėsi, kad jį sumušė iš matymo pažįstami vyrai. Tačiau pareiškimą nusprendė rašyti kitą dieną. Tuomet į save dėmesį atkreipti panoro girtas vyriškis. „Vežkit, pareigūnai, mane į ligoninę!“ - rėkė jis. Tačiau kaimynai tikino, geriau nereikia, nes žmogus jau pergėrė, kiek pasėdės ant laiptų ir pagerės. Netrukus prasidėjo nemokamas spektaklis! Pareigūnų dėmesio ištroškęs Vingio gatvės gyventojas pradėjo vaidinti, kad alpsta, kad jį ištiko priepuolis. Tačiau greitai vėl atsisėdo ir grasino, jeigu jo neišvešią, persipjaus venas.

REKLAMA

„Žmogus kalba, reaguoja, todėl greitoji pagalba tokiu atveju nevažiuos. Tokių sutinkame ne vieną ir ne du. Į policijos komisariatą vėl vežti nėra kur, juk blaivyklos nėra. O jis čia prie savo namų“, - teigė patruliai. Nurimęs vyriškis toliau diskutavo su namo kaimynais.

Santuokos metamorfozės

Į „Nemuno“ sodus pareigūnai vyko vėsinti įsiplieskusio šeiminio konflikto. „Nė nesitikėjau, kad taip greit atvažiuosit“, - dėkojo šešiasdešimt ketverių metų moteris. Ji ir iškvietė policiją, kad nuramintų įsisiautėjusį vyrą, kuris ne tik ją keikė necenzūriniais žodžiais, bet ir mušė. Tačiau nukentėjusioji pareiškimo nerašė. „Jau esu paruošus skyrybų dokumentus, bet girtam negaliu duoti pasirašyti, o blaivas nesirašo“, - guodėsi.

REKLAMA

Girtas vyriškis, pamatęs policijos pareigūnus, išsigando. Paklaustas, kodėl šaukia, kad net sodai skamba, vyras teisinosi: „Tai ji specialiai mane gundė, kad aš rėkčiau ir prieš jus blogai atrodyčiau.“

„Kai tuokėtės, ar buvo reikalinga policija? Tai kas pasidarė, kad dabar reikalinga?“ - aiškinosi patrulis M.Kadzilauskas, per aštuoniolika darbo metų panašių įvykių matęs ne kartą. „Ką žinau, čia jai reikalinga, ne man“, - juokėsi vyras.

Linksminasi tik šeštadieniais

Buvo gautas iškvietimas, jog Gamyklos g. 8 - irgi šeiminis konfliktas. Nuvykus į nurodytą butą paaiškėjo, kad įvykio kaltininkas jau pabėgo. Artimieji paaiškino, jog skambino į policiją todėl, kad norėjo pagąsdinti sūnų, nes pastarasis namo grįžo girtas, ieškojo banko kortelių, bet neradęs pabėgo. Buto gyventojai pareiškimą rašyti atsisakė, nes „paprastomis dienomis jis negeria, tik šeštadieniais“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat vykome nuraminti per garsiai įsilinksminusių jaunuolių. Nemuno gatvėje jaunimas šventė gimtadienį. Pasikalbėjęs patrulis M.Kadzilauskas sutarė, jeigu gaus dar vieną nusiskundimą, surašys tarnybinį pranešimą. Patrulis R.Kamandulis prisiminė vieną įvykį, kai atvažiavo nuraminti triukšmadarių. „Kai atvažiavom, jie atsiprašinėjo. Gražiuoju susitarėm, kad sumažins garsą. Tik išėjom. Lauke girdim: „Gaidžiai!" Nors imk ir grįžk. Tarnybinį pranešimą galėtumėme surašyti, bet apsimetėm, kad negirdėjom, nes gavom kitą iškvietimą“, - pasakojo R.Kamandulis.

REKLAMA

Žurnalistų, kaip ir policininkų, niekas nemėgsta, bet visi kreipiasi, kai atsitinka bėda. Per naktį iš šeštadienio į sekmadienį nuo 19 iki 7 valandos ryto iš viso buvo gauti 24 pranešimai.

Sumerkti akių nebūna kada

Pasak Alytaus apskrities VPK Patrulių kuopos pirmo būrio patrulio R.Kamandulio, budėti tenka slankiuoju grafiku vis su kitu partneriu. „Jeigu reiktų su vienu, ko gero, greitai vienas kitam nusibostume, nebūtų apie ką kalbėti. Tačiau kai kaskart keičiamės, vis lieka neišpasakotų temų“, - atviravo patrulis, policijoje dirbantis penkerius metus.

REKLAMA

Pareigūnų teigimu, vidutiniškai per vieną budėjimą ekipažas nuvažiuoja apie 150 kilometrų, kai buvo didesnės pajėgos - 120 kilometrų. „Nors diena dienai nelygi. Pavyzdžiui, jeigu reikia važiuoti į Simną, Daugus ar kitas rajono apylinkes, įvažiuoji daugiau kilometrų“, - pasakojo M.Kadzilauskas.

Tą kartą Alytaus apskrities VPK Patrulių kuopos pirmo būrio patruliui R.Kamanduliui ir M.Kadzilauskui patruliuoti teko nuo 19 valandos iki 7 ryto. Paklausti, ką daro, kai labai norisi miego, pareigūnai teigė, jog atsidaro langus, kad būtų vėsiau, ir geria kavą. „Bet dažniausiai nėra kada miegoti“, - tvirtino patrulis M.Kadzilauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų