REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo kito mėnesio Venecijoje besilankantys turistai turės mokėti naują viešbučio mokestį. Surinktomis lėšomis bus bandoma gelbėti skęstantį miestą.Penkių žvaigždučių viešbučiuose apsistoję turistai nuo rugpjūčio 24 dienos mokės papildomą 4,50 eurų (15,50 litų) mokestį. Gyvenantys ne taip prabangiai, mokės pagal slankią mokesčio skalę, rašo telegraph.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA

Venecijos taryba tikisi,

Reklama

kad šis mokestis padės surinkti milijonus miesto, kuris pamažu grimzta į purvą ir kuriam pavojų kelia kylantis jūros lygis bei vis dažnesnės žiemos audros, priežiūrai.

REKLAMA

„Pagrindinis siekis – kad turistai, kurie myli Veneciją ir joje lankosi, prisidėtų prie šio unikalaus, neįprastai brangaus ir labai trapaus miesto išsaugojimo“, – teigė vicemeras Sandro Simionato.

Venecijai kyla grėsmė būti užtvindytai turistų. Miesto gyventojų skaičius neseniai nukrito žemiau 60 tūkst., tačiau kiekvieną dieną joje apsilanko toks pats skaičius turistų.

Mokesčiui nepritariantieji baiminasi, kad tai padidins vienai dienai atvykstančiųjų skaičių, mat turistai nenorės papildomai mokėti už tai, kad galėtų Venecijoje apsistoti ir nakčiai.

REKLAMA
REKLAMA

Naujasis mokestis bus taikomas viešbučiams ir siūlantiesiems nakvynę su pusryčiais Venecijoje, jos lagūnoje išsimėčiusiose salose ir žemyninėje dalyje esančioms stovyklavietėms.

Rinkliavos dydis skirsis priklausomai nuo sezono, tačiau turint omenyje, kad turizmo sezonas Venecijoje trunka 257 dienas per metus, įskaitant vasarį vykstantį karnavalą, Velykų ir Kalėdų šventes bei vasaros mėnesius, ją teks mokėti didžiajai daliai turistų.

10–16 metų vaikai mokės pusę mokesčio, o jaunesni nei 10 metų vaikai nebus apmokestinami.

Venecija yra viena iš trijų turistų lankočiausių vietų Italijoje. Kitos dvi – Roma ir Toskana.

Šį mėnesį paveldosaugos grupė „Italia Nostra“ („Mūsų Italija“) pareiškė, kad lagūnoje esančiam miestui gresia „negrįžtama“ aplinkosauginė katastrofa. Anot paveldosaugininkų, jei nebus sumažintas turistų skaičius ir uždrausta plaukti dideliems kruiziniams laivams, miestas „praras savo sielą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų