REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Zarasuose Zaraso ežere Europos Sąjungos lėšomis buvo įrengtas aukščiausias Pabaltijy plaukiojantis fontanas. Šis projektas yra „Aktyvaus poilsio infrastruktūros plėtros Zarasų miesto centrą juosiančioje Zaraso ežero pakrantėje“ programos dalis.

REKLAMA
REKLAMA

Iki šiol Zarasai neturėjo nė vienos tokio tipo puošmenos, todėl tikimasi jog rekordines 30 m. aukštumas pasiekiantis fontanas taps viliojančia atrakcija ne tik miestelėnams, bet ir apylinkių svečiams.

REKLAMA

Fontaną įrengusios bene didžiausios tokio tipo pasalaugas teikiančios įmonės “Poolservice" vadovo Mantvydo Šakalio teigimu, tai buvo vienas sudėtingiausių projektų.

“Visų pirma fontano kompoziciją sudaro ypatingai daug elementų: galingi siurbliai, sugebantys vandens srovę pakelti į trisdešimties metrų aukštį, dvidešimt povandeninių žibintų, trys aplinkui centrinę srovę išdėstyti mažesni fontanai, formuojantys tulpės formos sroves, siekiančias dviejų metrų aukštį ir penkių metrų plotį.Visas fontanas sumontuotas ant specialios plaukiojančios konstrukcijos, kuri užtikrina, kad fontanas laikytųsi vandens paviršiuje. Darbus kiek apsunkino ir vandens gylis inkaravimo vietoje. Jis siekė 14 metrų", - pasakojo M.Šakalys.

REKLAMA
REKLAMA

Fonatanas sumontuotas ir paleistas jau praeitą ketvirtadienį, tačiau oficialus atidarymas planuojamas šios savaitės pabaigoje.

Jau dabar fontanas valdomas specialiai sukalibruotų vėjo greičio daviklių, kurie vandens srovės aukštį reguliuoja priklausomai nuo oro sąlygų, siekiant krantinėje esančius stebėtojus apsaugoti nuo “lietaus".

Fontanas veikia darbo dienomis nuo 18 val. iki 24 val., o savaitgaliais nuo 11 val. iki 24 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų