REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skaudi nelaimė nutiko Rokiškio rajone - Trumponių ežere nuskendo 22 metų mergina ir devynmetis berniukas.

REKLAMA
REKLAMA

Tai įvyko antradienį apie 8 valandą vakaro. Trumponių ežere pradėjus skęsti berniukui jo gelbėti puolė sesuo ir pati nuskendo. Atvykę medikai dar bandė išgelbėti merginos gyvybę, bet nepavyko.

REKLAMA

Po paieškų ištrauktas nuskendusio berniuko kūnas.

Nuo metų pradžios ugniagesiai gelbėtojai iš vandens telkinių ištraukė 110 nuskendusių žmonių, tarp jų - 8 vaikai.

Ugniagesiai gelbėtojai perspėja nepalikti prie vandens be priežiūros mažamečių vaikų. Nestovėti ir nežaisti ten, kur galima netikėtai įkristi į vandenį - ant prieplaukos ar molo krašto, stataus kranto.

Nepatariama maudytis nežinomose, nuošaliose vietose, plaukti už plūdurų, nors ir esate geras plaukikas.

REKLAMA
REKLAMA

Nešokinėkite į vandenį nežinomoje vietoje, nes galite susižaloti atsitrenkę į dugne esančius daiktus. Nesimaudykite iškart po valgio, išgėrę alkoholinių gėrimų. Perkaitę saulėje nešokite staiga į vandenį, prieš tai juo apsišlakstykite.

Negalima plaukti į laivų farvaterį arba artintis prie praplaukiančių laivų. Jus gali įtraukti po laivo sraigtais. Neplaukiokite ant pripučiamų čiužinių, padangų kamerų, savadarbių plaustų ar kitų priemonių.

Ypač pavojinga išdykauti valtyje, vaikščioti joje, ją supti, nes valtis gali apvirsti.

Jeigu pradėjote skęsti, pasistenkite įkvėpti kuo daugiau oro, o dėmesį į save atkreipkite mojuodami rankomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pamatę skęstantį žmogų, šaukdami mėginkite atkreipti aplinkinių dėmesį ir iškvieskite gelbėjimo tarnybas tel. 112. Po to įsitikinkite, ar šalia nėra kokios nors gelbėjimo (gelbėjimo rato, valties ir kt.) arba parankinės priemonės, kuri neskęsta (kamuolio, čiužinio ir t .t.). Jeigu įmanoma, pamėginkite pasiekti skęstantįjį ranka, lazda, stora medžio šaka arba numeskite jam virvę.

Jeigu šalia nieko daugiau nėra, pamėginkite gelbėti skęstantį, priplaukę prie jo su kokia nors plaukiojimo priemone (valtimi, vandens dviračiu), gelbėjimo ar parankine priemone, kuri neskęsta, ir paduoti ją skęstančiajam per saugų atstumą, kad jis negalėtų jūsų sugriebti.

Įsidėmėkite, jog gelbėti skęstantįjį gali tik geras plaukikas, kuris išmano gelbėjimo būdus ir moka tai atlikti praktiškai.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų