REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos KGB pajėgų „Alfa“ grupė, kurios buvęs vadovas Michailas Golovatovas buvo paleistas Austrijos pareigūnų, viešai kreipiasi į Rusijos prezidentą Dmitrijų Medvedevą su prašymu  ginti savo šalies piliečius nuo neva nepagrįsto persekiojimo. Sausio 13-osios įvykius „Alfa“ grupė vadina „tarnybine komandiruote“, rašo delfi.lt.

REKLAMA
REKLAMA

„Turime visą pagrindą manyti, kad Lietuvos politinės jėgos, siekiančios savo vidines problemas spręsti ieškant išorės priešo Rusijos pavidalu ir įkalti pleištą ES ir Rusijos santykiuose, nesustos ties provokacija prieš M. V. Golovatovą ir imsis veiksmų prieš kitus „A“ grupės veteranus, 1991 m. buvusius tarnybinėje komandiruotėje Vilniuje“, - rašoma „Alfa“ grupės veteranų laiške D. Medvedevui.

REKLAMA

Pareiškime reiškiamas susirūpinimas  ne tik dėl Lietuvos veiksmų, bet ir dėl aktyvaus Latvijos bei Estijos palaikymo konflikte dėl M. Golovatovo paleidimo.

„Alfa“ ragina Rusijos prezidentą priešintis tariamam istorijos iškraipymui Lietuvoje ir dėti visas pastangas, kad užtikrinti M. Golovatovo ir kitų veteranų saugumą.

„Visiems žinomi gausūs faktai, liudijantys apie lietuvių bandymus perrašyti istoriją – tiek Didžiojo tėvynės karo, tiek TSRS – pateikiant Rusiją kaip okupantę. (...) Prašome jūsų, kaip konstitucijos garanto, įvertinti tokius išpuolius Rusijos Federacijos piliečių atžvilgiu, liečiančius Rusijos interesus, o tai pat – „Alfos“ veteranų garbę ir orumą. Tikimės jūsų palaikymo“, - laišką prezidentui baigia „Alfa“ būrio vadovybė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų