REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas atsisako priimti ieškinius, pareikštus uždarajai akcinei bendrovei „Amber promotions“, kadangi jai yra iškelta bankroto byla.

REKLAMA
REKLAMA

Bankroto bylą šiai bendrovei birželio 27 d. iškėlė Vilniaus apygardos teismas, ši teismo nutartis jau įsiteisėjusi.

REKLAMA

Pagal Civilinio proceso kodeksą tokiu atveju visus turtinius reikalavimus nagrinėja teismas, iškėlęs įmonei bankroto bylą. Nuo šiol ieškovai dėl turtinių reikalavimų „Amber promotions“ bendrovei turėtų kreiptis į Vilniaus apygardos teismą.

Šiais metais Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas gavo 207 ieškinius ar prašymus išduoti teismo įsakymą dėl skolų priteisimo. 185 civilinės bylos išnagrinėtos: didžioji dalis ieškinių ar prašymų išduoti teismo įsakymą patenkinta.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovės „Amber promotions“ būstinė yra Vilniaus miesto 1 apylinkės teismo veiklos teritorijoje, todėl didžioji dalis ieškinių patekdavo būtent į šį teismą.

Neišnagrinėtos civilinės bylos, kuriose atsakovu nurodyta UAB „Amber promotions“, bus sustabdytos ir perduotos Vilniaus apygardos teismui. Šiems ieškovams bus išsiųstos teismo nutartys, informuojančios apie civilinės bylos sustabdymą ir jos perdavimą kitam teismui, o sumokėtą žyminį mokestį, pateikus teismo nutartį, grąžins Valstybinė mokesčių inspekcija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šimtus keliautojų nuvylusi kelionių agentūra UAB „Amber Promotions“ nuo liepos 13 dienos neteko pažymėjimo teikti kelionių agentūrų paslaugas.

Pažymėjimus panaikinęs Valstybinis turizmo departamentas sako, kad šios įmonės nevykdė veiklos deklaruotose patalpose, o apie pasikeitusius veiklos vykdymo vietos adresus oficialiai nepranešė departamentui.

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba dėl „Amber Promotions“ yra gavusi daugiau kaip 200 skundų, teismai - daugiau kaip 200 ieškinių. Teisybės ieškantys žmonės buvo sumokėję pinigus už nakvynes užsienio viešbučiuose, bet suabejoję agentūros patikimumu nutraukė sutartis. Pinigų atgauti paprastai nepavykdavo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų