REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Norvegijos skerdiku pramintas 32 metų Andersas Behringas Breivikas tikėjosi būti nušautas, kai pirmadienį buvo vežamas į teismą. „Jis kelis kartus sakė manąs, kad bus nužudytas“, – norvegų televizijos stočiai NRK pareiškė kaltinamojo advokatas Geiras Lippestadas, kurį cituoja agentūra AFP.

REKLAMA
REKLAMA

Anot advokato, jo ginamasis gyvena visiškai kitokioje realybėje. „Jis visiškai kitaip supranta tikrovę nei mes, kiti norvegai, – kalbėjo G. Lippestadas. – Pavyzdžiui, jis mano, kad Norvegijoje (kalėjimuose) vykdomi kankinimai“.

REKLAMA

„Daily Mail“ paskelbė, kad Andersas Breivikas klausėsi per savo iPodą muzikos iš filmo „Žiedų valdovas“ (Lord of the Rings), šaudydamas jaunuolius Utojos saloje. Ši muzika, neva, padėjo jam užgožti jo aukų riksmus.

Kūrinys „Lux Aeterna“ buvo panaudotas vienoje filmo „Žiedų valdovas“ batalinių scenų. Savo manifeste žudikas rašė, kad šis kūrinys „įkvepia ir giliai viduje sukelia aistrą“. Tame pačiame manifeste A. Breivikas pasižadėjo klausytis šio kūrinio visu garsu, kad nugalėtų savo baimę.

REKLAMA
REKLAMA

Šaudymo Utojos saloje liudininkai prisimena, kad A. Breivikas iš tiesų buvo su ausinėmis.

Per pirmadienį vykusį posėdį teisėjas skyrė A. B. Breivikui aštuonias savaites kardomojo kalinimo. „Tai jo nenustebino, jis viską sutiko ramiai“, – sakė advokatas.

A. B. Breivikas prisipažino įvykdęs dvigubą išpuolį, per kurį Osle ir Utojos saloje žuvo mažiausiai 76 žmonės.

Policijos duomenimis, A. B. Breivikas yra krikščionis fundamentalistas, palaikantis kontaktą su dešiniaisiais ekstremistais.

Taip pat skaitykite:

Norvegijos policija suimti žudiko vyko valandą

A. B. Breiviko tėvas: jis pats turėjo nusižudyti

Išgyvenęs Utojos saloje: gulėjau tarp lavonų ir apsimečiau mirusiu

Utojos salos didvyris: vokiečių turistas išgelbėjo 20 jaunuolių nuo tragiškos žūties

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų