REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tragiškiems įvykiams Norvegijoje atminti ir jų metu nužudytųjų atminimui pagerbti Vilniuje skirtame koncerte „Pietų muzika gyvai“ klausytojai paraginti būti atsakingais už savo ir kitų žmonių likimus.

REKLAMA
REKLAMA

Sostinės Stanislovo Moniuškos skverelyje Vilniaus mokytojų namų rengiamo projekto valandą skambėjo gyvai atliekama lietuvių muzika ir norvegų dainininkų kūrinių įrašai. Savo dainomis, baladėmis su norvegų tauta vienijosi dainų atlikėja Daiva Steponavičienė-Rugiaveidė, kompozitorius ir atlikėjas Algirdas Klova, aktorius ir bardas Giedrius Arbačiauskas, groję ir dainavę scenoje su gedulo juosta ir Norvegijos vėliavėle.

REKLAMA

Pasak Vilniaus mokytojų namų projektų vadovo Juozo Žitkausko, norvegų atlikėjai ne kartą yra dalyvavę Vilniaus mokytojų namų organizuojame tarptautiniame dainuojamosios poezijos festivalyje „Tai - aš“. Norvegų baladės, perpintos šio krašto etnokoloritais, dažnai skambėjo šio festivalio koncertuose. Į S. Moniuškos skverelį susirinkę klausytojai ir liūdna proga turėjo galimybę vėl išgirsti minėto festivalio dalyvių norvegų dainuojamosios poezijos atlikėjų dainų įrašus.

Kaip jau skelbta, penktadienį Norvegijoje 32 metų vyras Utojos saloje nušovė mažiausiai 86 socialdemokratų jaunimo sąskrydžio dalyvius. Prieš tai septyni žmonės žuvo per jo surengtą sprogdinimą Oslo vyriausybiniame kvartale.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų