REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Estijai, kuri prie euro zonos prisijungė tuomet, kai jos valstybės narės kovojo su skolų krize, net vyraujant sąmyšiui monetarinėje sąjungoje bendra valiuta duoda naudą, teigia Estijos ministras pirmininkas Andrusas Ansipas.

REKLAMA
REKLAMA

„Estijai buvo labai svarbu prisijungti prie euro zonos, net ir turint omenyje praėjusių metų įvykius, galiu teigti, kad taip, tai buvo puikus Estijos sprendimas“, - tikino A. Ansipas.

REKLAMA

A. Ansipas pažymėjo, kad euro sąjungos lyderių finansinės paramos paketas, skirtas užbaigti 21 mėnesį regioną slegiančią skolų krizę, yra „puikus“, o privačių investuotojų indėlis - „įspūdingas“.

Estijos premjero teigimu, Graikija stengiasi sumažinti biudžeto deficitą ir „žino, ką turi daryti“. Anot jo, Graikija turi stengtis įgyvendinti paramos paketo sąlygas ir glaudžiai bendradarbiauti su Europos Sąjunga (ES) ir Tarptautiniu valiutos fondu (TVF).

Remdamasi pagerėjusia valstybės finansų padėtimi ir euro įvedimu Tarptautinė reitingų agentūra „Fitch“ šį mėnesį padidino Estijos skolinimosi reitingą vienu lygiu iki „A+“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų