REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Pirmadienį Klaipėdos apygardos teisme po beveik dviejų mėnesių pertraukos vėl vyko garsiosios Kauno kriminalinės Daktarų gaujos teismo procesas.

REKLAMA
REKLAMA

„Ožiais“ išvadino buvusius šeimos draugus

„Žinių nebus, nes žinios tik pas „ožius“, – taip prieš teismo posėdį įžūliai, tik vilijampoliečiams ir „zonų“ veteranams įprastu žargonu kalbėjo už Balsas.lt žurnalisto nugaros nervingai sėdėjusi paskutiniuoju Kauno mafijos krikštatėviu tituluojamo Henriko Daktaro, dar vadinamo Hena ar Henyte, žmona Ramutė Daktarienė.

REKLAMA

Panašu, kad garsioji kaunietė „ožiais“ vadino tuos, kurie prieš keletą metų savo noru sutiko bendradarbiauti su teisėsauga, atskleidė kraupiausius gaujos nusikaltimus ir liudija prieš jos vyrą H. Daktarą ir jo artimiausius parankinius Egidijų Abarių, pravarde Goga, bei Rolandą Zavecką, pravarde Džempis.

Būtent ši trijulė buvo atskirai pasodinta atskirame metaliniame narve, o kiti Daktarų gaujai anksčiau priklausę kauniečiai sėdėjo atskirai tarp kaukėtų policijos pareigūnų ir grėsmingai atrodančių grupės „Aras“ automatininkų.

REKLAMA
REKLAMA

Atrodė, kad daugelis jų sausakimšoje teismo salėje sėdėjo galvas nuleidę ir neturėjo nė mažiausio noro susidurti žvilgsniais su buvusiais bendražygiais.

Pajacas suimtas teismo salėje

Šįsyk senosios Vilijampolės Daktarų gvardijos teismas praėjo su netikėtumais – pasibaigus teismo posėdžiui salėje antrankiais buvo surakintas Daktarų garsenybės H. Daktaro žmoną R. Daktarienę į teismą atlydėjęs kaunietis Gytis Ježeris, pravarde Pajacas.

Vyriškis kaip ir kiti 15 Daktarų gaujos narių yra kaltinamas sunkiais nusikaltimais – tarp jų ir nužudymais, tačiau nesilaikė teismo įsipareigojimų – be policijos žinios savavališkai pasitraukė iš savo gyvenamosios vietos ir apie tai neinformavo pareigūnų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

G. Ježeris pakeistą gyvenamąją vietą motyvavo tuo, kad neva išsiskyrė su buvusia drauge, kuri jau turi susiradusi naują draugą.

Maža to, teismo sudėtį pasiekė Kriminalinės policijos biuro, kuris ir atskleidė rezonansinius Daktarų nusikaltimus, pranešimas, kad būdamas laisvėje G. Ježeris kelis kartus važiavo prie kitų asmenų namų ir prašė, kad jam duotų išgerti alkoholio. Teisme skelbta, kad Pajacas būdamas visiškai girtas privažiavo prie vieno Kauno Senamiesčio butų ir prašė, kad vieno buvusio bičiulio žmona jam įpiltų alkoholio. Tokius jo „žygius“ užfiksavę pareigūnai konstatavo, kad vyriškis visiškai nepaisė jam skirtos kardomosios priemonės – rašytinio pasižadėjimo neišvykti iš namų be teisėsaugos žinios.

REKLAMA

Teisme tvarką prižiūrintys uostamiesčio pareigūnai teigė, kad Pajacas ir šį rytą teismo salėje pasirodė „su kvapu“.

Kaip teigė valstybinį kaltinimą palaikantis Klaipėdos prokuroras, G. Ježeris pažeidė visus įmanomus jam skirtus laisvės apribojimus, todėl nusipelnė griežtesnes kardomosios priemonės – laisvės suvaržymo.

Teismo kolegija nutarė Pajaco pravardę turintį kaunietį izoliuoti ir jam paskyrė kardomają priemonę – suėmimą trims mėnesiams.

Paniekinamai nužvelgė ne tik buvusius bendrus

Į uodegėlę surištais plaukais Hena prieš teismo posėdį ir pertraukos metu, per kurią buvo priimtas nutarimas suimti G. Ježerį, atrodė gerai ir linksmai nusiteikęs. Tačiau legendinės Daktarų gaujos bosu vadinamas vilijampolietis nepraleido progos pro grotas paleisti repliką ir Balsas.lt žurnalistui bei Daktarų gaujos istoriją smulkiai aprašytos knygos „Tikroji Daktarų istorija“ autoriui: „Štai ir žinomas žurnalistas atėjo“.

REKLAMA

Matyt, su panieka ar su savotišku humoru ištaręs minėtus žodžius Henytė žurnalistui mirktelėjo akį. Neaišku, ar tai buvo draugiškas, ar pašiepiantis gestas. Tačiau jis taip kaskart bendrauja su visais jį palaikyti į teismo posėdžius atvykstančiais asmenimis.

Per pertrauką tiek H. Daktaras ir kartu narve buvę R. Zaveckas ir E. Abarius kreivai žvelgė į savo buvusius bendrus, kurie sėdėjo ant suolo. Pastarieji teismo posėdžio pabaigos laukia laisvėje, kai kuriems jų net skirta valstybės apsauga.

Kaip ir ankstesnio teismo posėdžio metu, didžioji žurnalistų dalis į teismo salę nepateko, operatoriams ir fotografams teko nemažai pavargti stengiantis užfiksuoti į teismą vedamus Daktarų veikėjus pro ilgą koridorių skiriančias stiklines duris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigė Klaipėdos apygardos teisme tvarką prižiūrintis klaipėdietis pareigūnas Viktoras, kuriam jo žodžiais kadaise teko suimti ir Klaipėdos mafijos garsenybę Sigitą Gaidjurgį, tokia sustiprinta apsauga teismo prašymu yra paskirta dėl to, kad šiame teismo procese yra saugomi net 4 valstybės saugomi liudytojai.

Liga sutrukdė dalyvauti teismo posėdžiuose?

Daktarų teismo procese nuspręsta padaryti pertrauką iki rugsėjo 12 dienos.

Šį kartą bylos nagrinėti teismas iš esmės nepradėjo dėl to, kad teismo kolegiją pasiekė vieno iš kaltinamųjų šioje byloje Audriaus Gudomsko raštas. Šis pareiškė, kad teismo posėdyje negali dalyvauti, nes jam buvo atlikta kelio sąnario operacija. Kaip pareiškė teismui pirmininkaujantis teisėjas, bus prašoma visų įmanomų dokumentų, įrodančių buvusio Daktarų veikėjo sveikatos problemas.

REKLAMA

Balsas.lt primena, kad šiuo metu Klaipėdos apygardos teisme nagrinėjamoje byloje H. Daktaras kartu su 15 bendrininkų kaltinami itin sunkiais nusikaltimais, įvykdytais 1993–2000 metais: nusikalstamo susivienijimo organizavimu, 8 asmenų nužudymais, neteisėtu laisvės atėmimu, plėšimu, turto prievartavimu, neteisėtu disponavimu ginklais.

Beveik du dešimtmečius ne tik Kauną, bet ir visą Lietuvą kraupinusios gaujos nariams pareikšti kaltinimai ir iki šiol nesurastų buvusių Daktarų veikėjų – Rimanto Ganusausko, pravarde Mongolo ir Turisto pravarde garsėjusio Vladimiro Seneckio nužudymu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų