REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prekybininkų teigimu, jie nepajutę, kad sumažėjo austriškų prekių populiarumas, tačiau žmonės apsipirkdami vis dažniau kreipia dėmesį į kilmės šalį ir bent tokiu būdu išreiškia savo pilietinę poziciją, rašo „Kauno diena“.

REKLAMA
REKLAMA

Nors sąskaitas su Austrija dėl paleisto buvusio KGB smogiko Michailo Golovatovo, vadovavusio Sausio 13-osios įvykiams, suves Lietuvos diplomatai, kiekvienas lietuvis gali pareikšti protestą dėl Austrijos veiksmų.

REKLAMA

Kad tai rūpi ne tik aukštiems šalies politikams, parodė portale kaunodiena.lt atlikta skaitytojų apklausa - kas trečias pirkėjas jau neperka austriškos kilmės prekių.

Austriškų prekių Lietuvos parduotuvių lentynose nėra daug, tačiau dažnas pirkėjas lig šiol net nesusimąstydamas į pirkinių krepšelį įsidėdavo šokolado „Milka“, skalbinių minkštiklio „Silan“, energetinio gėrimo „Red Bull“ ar iš Austrijos atvežto alaus, sūrio, prieskonių.

Pasak Lietuvos vartotojų instituto vadovės dr. Zitos Čeponytės, šis atvejis Lietuvos tautai yra labai svarbus, tačiau ji atkreipė dėmesį, jog „vartotojų galia yra didelė, tačiau šiuo atveju nuostolius patirs ne Austrija, bet Lietuvos verslas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų