REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atlikti vandens kokybės tyrimai rodo, kad Šiaulių vandens telkiniuose galima maudytis. Nepaisant to, poilsiautojai maudosi nedrąsiai ir paplūdimių kokybe nėra patenkinti.

REKLAMA
REKLAMA

Nedrįso maudytis

Prie Prūdelio su vaikais poilsiavę šiauliečiai Liuda ir Gintaras Prielaidžiai sakė nusivylę paplūdimiu. Sutuoktinių teigimu, lyginant su kitomis pasaulio šalimis, maudyklos Šiauliuose itin prastai įrengtos.

REKLAMA

„Kvapelis ne koks, bet vaikai labai norėjo atvažiuoti prie vandens. Vaikams liepiu nieko nevalgyti, nes bijau, kad užsikrės kuo nors“, – pirmaisiais įspūdžiais dalijosi Liuda.

Tėvai jaunėliui sūnui neleido lipti į vandenį – pripylė jo į pripučiamą baseinėlį. Patys tėvai į vandenį nelindo.

Pavojingai atrodė netoli vandens pastatyti du automobiliai. Polisiautojai baiminosi, kad esant permainingiems orams, kaip šią vasarą, daug nereikia, ir teršalai pateks į vandenį. Automobilių savininkams, regis, tai nerūpėjo. Vairuotojams buvo svarbiausia, kad pro atviras dureles sklindanti muzika kėlė jiems ūpą.

REKLAMA
REKLAMA

Šiukšliadėžėmis ir persirengimo kabinomis nepasirūpinta

Rėkyvos ežero pakrantėje – daugybė žmonių. Poilsiautojai prie vandens telkinių gabenasi maistą, geriamąjį vandenį. Žmonės, norėdami išmesti atliekas į šiukšliadėžes, to padaryti negali. Šiukšlinių kiekis prie ežero apvalus – 0. Tik prie suoliukų stovi tušti strypai, skirti pakabinti šiukšlių maišams.

Poilsiaujantiems prie Talkšos ežero iškyla ir kitokių nepatogumų. Paplūdimyje neįrengtos persirengimo kabinos. Po maudynių tenka šlapiais drabužiais keliauti namo arba persirenginėti krūmuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2005– 2008 metais buvo pradėti vykdyti Talkšos pietinės pakrantės valymo darbai. Į pietinės pakrantės sutvarkymą investuota apie 4 milijonus litų. Pasak Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Investicijų ir miesto plėtros skyriaus vyr. specialistės Vaivos Moteičiūtės, prieš trejus metus sutvarkytoje pietinėje pakrantėje jau galima maudytis. Vis dėlto maudyklą supa dumblas.

Vanduo tinkamas maudynėms

Šiauliečiams dėl vandens kokybės nuogąstauti nereikėtų. Atlikus vandens kokybės tyrimus, nustatyta, kad miesto maudyklose vanduo yra tinkamas maudytis. Dokumente, pakabintame prie Rėkyvos paplūdimio, nurodyta, koks yra įvairių bakterijų kiekis Šiaulių vandens telkiniuose. Nė vienoje maudykloje bakterijų kiekis nėra viršytas.

REKLAMA

Talkšos ežero ir Bačiūnų tvenkinio maudyklos nėra oficialiai užregistruotos. Atlikti vandens kokybės tyrimai jose parodė, kad vanduo tinkamas maudytis. Tyrimai atliekami ne maudyklose todėl, kad, pasak Šiaulių miesto savivaldybės Aplinkos skyriaus vedėjo Romaldo Šemetos, gyventojai vis tiek maudosi Talkšos ir Bačiūnų vandenyse.

Dovilė LEBRIKAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų