REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Lietuvos Užsienio reikalų ministeriją šeštadienį kreipėsi psichosomatinių susirgimų specialistai, pasiūlę savo pagalbą Norvegijos žmonėms, skelbiama Užsienio reikalų ministerijos pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Besikreipusieji teigė, kad darbas su potrauminiais sutrikimais, kurie dažnai pasireiškia psichosomatiniais susirgimais, po kruvinų įvykių yra specifinis ir reikalauja patirties, kurios Lietuvos specialistai turi po Sausio 13-osios įvykių.

REKLAMA

Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis teigia, kad jei Norvegija išreikš poreikį tokiai pagalbai, Lietuva nedelsiant pasirūpins, kad ekspertai išskristų į Norvegiją.

Pagalbą pasiūlė Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės Psichosomatinių susirgimų skyriaus gydytojai.

„Lietuva gerai prisimena ir niekada nepamirš, kaip jaučiasi žmonės, į kurių pamatinį poreikį –saugumą – yra pasikėsinama griežtai ir brutaliai. Pagalba neretai reikalinga ne tik nukentėjusiesiems tiesiogiai, ne tik jų artimiesiems, bet ir stebėjusiesiems įvykius, jų šeimos nariams“, – URM pranešime cituojamas A.Ažubalis.

Lietuvos ambasadorius Norvegijos Karalystei i Andrius Namavičius šeštadienį siūlymą atsiųsti psichosomatikos specialistus perdavė per Norvegijos Karalystės ambasadorių Lietuvoje Leifą Arne Ullandą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų