REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Charizmatiškasis televizijos ir radijo laidų vedėjas Mindaugas Stasiulis, 31, neieško žodžio kišenėje. Nuo nepatogių klausimų gudriai išsisuka, o ir žurnalistą juokaudamas kartais į kvailio vietą pastato. Buvau tam pasiruošusi. Tačiau viskas vyko ne visai taip. Tiesiog ėmėme ir pasikalbėjome. Apie radiją ir televiziją, apie Saulėną, apie Mindaugo atostogas, net apie jo tėvus ir seseris (pasak Mindaugo, ačiū Dievui, ne Olia lia pupytes)...

Charizmatiškasis televizijos ir radijo laidų vedėjas Mindaugas Stasiulis, 31, neieško žodžio kišenėje. Nuo nepatogių klausimų gudriai išsisuka, o ir žurnalistą juokaudamas kartais į kvailio vietą pastato. Buvau tam pasiruošusi. Tačiau viskas vyko ne visai taip. Tiesiog ėmėme ir pasikalbėjome. Apie radiją ir televiziją, apie Saulėną, apie Mindaugo atostogas, net apie jo tėvus ir seseris (pasak Mindaugo, ačiū Dievui, ne Olia lia pupytes)...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Midaugai, dirbate net keliuose darbuose. Vedate radijo, televizijos laidas, be to, esate radijo stoties „M-1“ programų  direktorius... Kaip visur spėjate?

REKLAMA

Tiesą pasakius, net pats nežinau. Didžiausia mano bėda, kad nemoku pasakyti „ne“ ir bandau viską apžioti. Tačiau! Prieš kokius metus įsitikinau, kad su viena sėdimąja penkių kėdžių neapsėsi, todėl dabar į darbo grafiką privaloma tvarka „įkišu“ laisvų savaitgalių. Kita vertus, nėra ko manęs gailėti, nes darbas radijo stotyje „M-1“ – malonumas, o televizijoje – puikus hobis.

Mindaugas Stasiulis (TV3 nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Mindaugas Stasiulis (TV3 nuotr.)

Atrodo, kad tiek televizijoje, tiek radijuje jūs – kaip žuvis vandenyje. Ir vis tik, kuris darbas mielesnis?

REKLAMA
REKLAMA

Mano didžioji meilė – radijas. Jame praėjau visus reikalingus etapus: nuo apyniekio laidų vedėjo iki programų direktoriaus ir pakenčiamo šnekovo. Radijas nuostabus tuo, kad kiekviena diena – tiesioginis eteris, kuriame telpa viskas: bloga, gera nuotaika, užkimęs balsas, susiglamžęs veidas, įkvėpimas... Televizijoje man taip pat labiausiai patinka tiesioginis eteris, nes viską, ką darai, turi daryti maksimaliai gerai. Nelieka minties, kad „šitą iškirpsime ir nufilmuosime kitą dublį“. Taip, aš kritiškas sau ir galiu pasakyti, kad esu geresnis radijo nei televizijos laidų vedėjas, bet ateis diena, kai bus pasiektos lygiosios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Suskaičiavote, kiek metų Saulėnui? Ar šis vardas jus dar tebelydi?

Saulėns dviem metais už mane jaunesnis. Jam dabar 29-eri, o eteryje jis gyvena jau apie penkerius metus. Pats personažas iš labai agresyvaus keitėsi į mažiau agresyvų, todėl mane dažnai žmonės pavadina Sauliumi. Tai lyg ir humanizuotas blogiuko Saulėno vardas, tačiau jeigu Saulėną jau vadina Sauliumi, reikia daryti išvadas ir supiktėti arba palikti šį tipą ramybėje.

Kaip dabar, praėjus ne vieniems metams nuo Saulėno gimimo, vertinate šį personažą? Kodėl jis tapo toks populiarus?

REKLAMA

Žmonėms patinka kvailesni už juos. Puikus būdas pasijausti protingesniam – juoktis iš kuoktelėjusių personų. Saulėns – aštrus personažas, kuris nieko nevynioja į vatą, o tai – įdomi savybė. Įdomiausia, kad Saulėns laikomas vulgariu personažu, bet jis niekada nesikeikė tradiciniais keiksmažodžiais. Jis kaip koks kalbininkas Jonas Jablonskis kūrė savo žodyną. Turiu galvoje visus „turėk raumeny“, „respekc“, „žiurkikė“, „gaudyti žebenkštį“ ir pan.

Saulėnas-Mindaugas Stasiulis tapo tarsi Šiaulių simboliu (Fotodiena.lt/R. Medonio nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Saulėnas-Mindaugas Stasiulis tapo tarsi Šiaulių simboliu (Fotodiena.lt/R. Medonio nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)

REKLAMA

Ar Mindaugas savų bičiulių būryje panašus į Mindaugą televizijoje, radijuje? Ar esate toks pat linksmas? O gal, atvirkščiai, po darbo visai nesinori juokauti?

Jei laidos rėmai neįspraudžia, ir televizijoje, ir radijuje stengiuosi būti kuo natūralesnis, tačiau, ką čia meluoti – visi norime atrodyti tobulesni nei esame. Šiaip iš prigimties esu linksmas žmogus, todėl visokius „chi chi, cha cha“ stengiuosi naudoti kaip druską kasdieninę.

Kažkada minėjote, kad humoro jausmą paveldėjote iš tėvo. Kokia jūsų šeima?

Didelė ir triukšmingai linksma! Mes kaip čigonų taboras. Be jokių papildomų svečių ar giminių, vien tik tėvai, trys sesės, brolis ir jų vaikai sudaro daugiau nei dvidešimties žmonių būrį. Visi yra linksmo būdo ir geros širdies. Vieni moka groti, kiti dainuoti, o visų vyriausias brolis Alvidas dar ir salto padaro per balių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tėvai turbūt jumis didžiuojasi...

Tėvai sako, kad visai neblogai. Kaime dažniau pašnekina, gydytojai kruopščiau sveikatą patikrina. Kita vertus, nėra ko gėdytis, juk ne banko plėšiku tapau. Džiaugiuosi tik vienu, kad sesės netapo Olia lia pupytėmis, tokios gėdos jie tikrai nebūtų verti.

Mindaugas Stasiulis (nuotr. Fotodiena.lt/Audriaus Bagdono)Mindaugas Stasiulis (nuotr. Fotodiena.lt/Audriaus Bagdono)

Esate tikras žemaitis. Užsispyręs?

Turėjote omenyje, kaip ožys? Nelabai. Aš toks nelabai užsispyręs ožys, jei kas nors labai sunku, einu ten, kur lengviau (juokiasi). Kartais tokios pat alternatyvos yra  visai šalia ir jas lengviau įgyvendinti.

REKLAMA

Ką mėgstate veikti, kai nedirbate?

Mėgstu galvoti, ką gero galėčiau veikti. Norėčiau žaisti lauko tenisą, būriuoti, rinkti vertingus meno kūrinius, dalyvauti investiciniuose fonduose, bet bet bet... Dažniausiai tai ir lieka fantazijomis, o gal būtent svajojimas ir yra mano didysis hobis?.. Na, žinoma, dar krepšinis! Dėl jo esu pametęs galvą.

Esate literatūrologijos magistras. Ką jūsų gyvenime reiškia literatūra? Ar laiko knygai atrandate?

Esu tingus skaitinėtojas, kuris nuolat varto knygas. Su storais romanais sunkiau, nes neprisiruošiu pradėti skaityti. Knyga – kaip Baltijos jūra – svarbiausia prisiruošti į ją šokti, kapanotis pradedi savaime, o galop supranti, kad tai dar ir malonu.

REKLAMA

Gal rašote? Eilėraščius, esė, gal knygą?

Esu parašęs keletą esė ir labai norėčiau toliau tai daryti, bet ir vėl ta tinginystė, kurią mes dar kartais vadiname keistu junginiu „neturiu laiko“. Rašyčiau apie Lietuvos šou verslą, šiek tiek politiką, šiek tiek apie nieką. Dar esu sukeverzojęs keletą dainų tekstų, kurios skamba „M-1“ eteryje, tačiau tai labiau humoristinio turinio eilėraštukai nei tikroji poezija.

Mindaugas Stasiulis (TV3 nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Mindaugas Stasiulis (TV3 nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)

Kokios būtų geriausios atostogos pagal Mindaugą Stasiulį?

Įdegti iki keptos bulvės spalvos nėra mano atostogų tikslas, todėl ilgai drybsoti prie baseino negaliu. Net atostogų metu, manau, svarbu turėti tikslą – pamatyti, išgerti ar praryti kažką naujo. Geriausia iki šiol kelionė buvo JAV vakarinėje pakrantėje. Kalifornija užburia. Patiko sėdėti prie didelės mašinos vairo ir lėkti Ramiojo vandenyno pakrante, Nevados miškingais kalnais ar Arizonos plynėmis, viską, suprantama, užbaigiant nuodėmingu ir viliojančiu Las Vegasu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tame pačiame Las Vegase praėjusią vasarą pasipiršote savo draugei Karolinai.  Kada laukti vestuvių?

Pasielgsiu žemaitiškai ir eilinį kartą užsispyrusiai nepasakosiu apie savo šeimos kūrimo planus. Kai bus mūsų vestuvės, neplanuojame dalyvauti konkurse „kas gražiau susituoks“.

Esate sakęs, kad romantika jums nesvetima... Gal tuo ir sužavėjote Karoliną? Ar romantiška buvo judviejų pažintis?

Mūsų pažintis ir gyvenimas yra labiau azartiški. Nėra per didelio seilėjimosi. Yra įdomus, žaismingas, gyvai jausmingas bendravimas.

REKLAMA

Atrodo, kad romantikų jau nebeliko. Taigi, priminkite, romantiškas šių dienų vyras – koks jis?

Romantikas – žmogus be fantazijos. Romantinių detalių pilni prekybos centrai. Romantika labai stereotipinė, todėl nuobodi. Šių dienų vyras turi labiau pasistengti ir įjungti vaizduotę, nes jo laukia didžiulis iššūkis – suvilioti ir savo glėbyje išlaikyti šiuolaikinę moterį, kurios poreikiai ir kriterijai – milžiniški.

O dabar grįžkime prie prozos.  Įvardinkite patį proziškiausią per visą gyvenimą Mindaugo Stasiulio nusivylimą.

Pralaimėtos pusfinalio rungtynės Sidnėjaus olimpiadoje, kuriose Lietuvos krepšininkai paskutinę sekundę nusileido amerikiečių svajonių komandai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų