REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau visai netrukus lietuviai, kaip ir daugelis Europos gyventojų, pamirš įprastus darbus, anksčiau žiūrėtas laidas ir skubės į šešiuose šalies miestuose vyksiančias 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionato varžybas arba sės prie televizorių ekranų ir stebės taikliarankių kovų transliacijas.

REKLAMA
REKLAMA

Artėjant Europos vyrų krepšinio čempionatui Lietuvoje („Eurobasket 2011“) daugėja prognozių vertinat pirmenybių favoritus.

REKLAMA

Prizininkų komandos – iš A ir B grupių

„Šiaulių naujienos“ pakalbino ir savo prognozėmis pasidalinti paprašė „Šiaulių“ krepšinio klubo vyriaujį trenerį Antaną Sireiką.

Vakar rytą su delegacija į Druskininkus aplankyti Lietuvos krepšinio rinktinės važiavęs strategas A. Sireika sakė, kad į čempionato prizininkų gretas turėtų pretenduoti Lietuvos grupės (A), žaisiančios Panevėžyje, komandos. Tai – ne tik mūsų šalies rinktinė, bet ir Europos čempionės titulą ginsianti Ispanija, pasaulio vicečempionė Turkija, ambicingoji Didžioji Britanija, kaimynė Lenkija bei po papildomo atrankos turnyro į pirmenybes pateksianti rinktinė (Suomija, Vengrija arba Portugalija.

REKLAMA
REKLAMA

Trenerio teigimu, į prizininkų gretas pretenduoti galėtų ir antrosios pagal stiprumą – B grupės, kurios kovos vyks Šiauliuose, ekipos:  Serbija, Prancūzija, Vokietija, Izraelis, Italija ir Latvija.

„Šios grupės – pačios stipriausios. Manau, kad prizininkų trijulę sudarys trys iš šių komandų“, - vakar „Šiaulių naujienoms“ sakė A. Sireika.

Paklaustas, kam prognozuoja 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionų titulą, strategas atsakė: „Lietuvos ir Ispanijos rinktinėms“.

A. Sireika: Šie metai kupini netikėtumų

Trenerio teigimu, pirmenybių „juoduoju arkliuku“ gali tapti Makedonijos ar Juodkalnijos komandos. „Šie metai kupini netikėtumų. Tai vertybių perkainojimo metai. Pavyzdžiui, Japonijos moterų futbolo rinktinė, iki šiol nė sykio nežaidusi pasaulio čempionato pusfinalyje, tapo planetos pirmenybių Vokietijoje čempione. Niekas to nesitikėjo“.

Strategas sako, kad šalys naujokės gali pateikti staigmenų: „Juk visos jos auga ir gali tikrai nustebinti. Atsiranda gerų žaidėjų... Nenoriu spėlioti, tačiau tokių komandų tikrai bus“.

Aušra LAURINKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų