REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Amerikietė blogo rašytoja, apsilankiusi Kunmingo mieste Kinijoje, atsitiktinai aptiko net tris neoriginalias „Apple“ gaminių parduotuves.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak bbc.co.uk, parduotuvių ir jų darbuotojų nuotraukas bei išsamiai aprašytą įspūdį galima rasti „BirdAbroad“ bloge.

REKLAMA

Pastarajame amerikietė aprašo pokalbius su darbuotojais, kurių didžioji dalis tvirtai tikėjo, kad yra įdarbinti JAV elektronikos įmonės.

Tuo tarpu „Apple“ teigė neturinti ką pasakyti apie šių suklastotų parduotuvių atsiradimą.

Savo bloge mergina aprašo šias partuoduves kaip „be galo gražias kopijas – ko gero, geriausias, kiek jai yra tekę matyti“. Ji detaliai įvardija, kaip labai pasistengta atkartoti pagrindinius „Apple“ parduotuvės elementus, todėl iš pirmo žvilgsnio nė nepamanytum, jog ši parduotuvė – neoriginali.

REKLAMA
REKLAMA

Pavyzdžiui, vienoje jų esti sraigtiniai laiptai, jų viršuje – poilsio kampelis, kur gali prisėsti lankytojai, o visi parduotuvės darbuotojai dėvi vienodus, mėlynus marškinėlius, ant kaklo pasikabinę raištelius su ID.

Prasta konstrukcija

Atidžiau apžvelgus parduotuvę, rašo BirdAbroad, matyti, kad ji visgi neatitinka ypatingai aukštų reikalavimų. Tie patys laiptai – varganai sudėti, sienos – šleivai nudažytos ir, kas labiausiai atkreipė dėmesį, ant parduotuvės fasado puikuojasi užrašas „Apple store“ („Apple parduotuvė“).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Apple“ niekada šitaip nerašo, – pasikpiktinusi dėmesį atkreipė amerkietė. – Jų parduotuvės visuomet pastebimos vien tik spindinčio simbolio – obuolio – dėka“.

Be to, blogo rašytoja išsiaiškino, kad oficialios „Apple“ parduotuvės Kinijoje tėra Pekine ir Šanchajuje.

Tolimesnė patikra atskleidė, kad visai netoliese yra dar dvi neoriginalios parduotuvės. Tačiau, kas nėra aišku – ar produkcija, kuria ten prekiaujama, iš tiesų yra atkeliavusi iš „Apple“ platintojų, ar visi tie gaminiai – taip pat neoriginalūs.

Blogo įrašas, kuriame aprašomas apsilankymas netikroje parduotuvėje, akimirksniu tapo labai populiarus, ir per mažiau, nei 48 val., pastarąjį perskaitė apie 500 tūkst. žmonių. Išsamesnius BirdAbroad įspūdžius galite rasti šiuo adresu: http://birdabroad.wordpress.com/2011/07/20/are-you-listening-steve-jobs/

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų