REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvių solistė Vaida Raginskytė dainuos Richardo Vagnerio (Richard Wagner) operos „Parsifalis“ premjeroje Austrijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį Tirolio muzikos festivalio (Tiroler Festspiele Erl) premjeriniame spektaklyje lietuvių mecosopranas atliks Gėlių mergaitės ir Balso iš aukštybių partijas. Operą diriguos meno vadovas, režisierius ir dirigentas Gustavas Kunas (Gustav Kuhn). V. Raginskytė dainuos ir liepos 31-osios spektaklyje, užbaigsiančiame festivalį.

REKLAMA

Vaizdingoje Erlo vietovėje vykstantis Tirolio muzikos festivalis įkurtas 1998 metais austrų dirigento ir režisieriaus G. Kuno iniciatyva.

V. Raginskytė Lietuvos muzikos akademijoje (dabar Lietuvos muzikos ir teatro akademija) baigė magistro studijas - 2001 m. choro dirigavimo ir 2004 m. solinio dainavimo. 2003-2004 m. solistė buvo Lietuvos nacionalinio operos ir baleto Operos studijos stažuotoja. Nuo 2005 m. tobulinosi Austrijoje, Graco muzikos ir vaizduojamųjų menų universitete (KUG). 2008 m. įgijo magistro studijų diplomą su pagyrimu. 2009 m. buvo įvertinta specialiu KUG Garbės prizu.

REKLAMA
REKLAMA

Dainininkės repertuaras labai platus - nuo baroko iki modernios muzikos opusų. Teatrų scenose yra sukūrusi daug įdomių vaidmenų. Dainavo diriguojant Jonui Aleksai, Stasiui Domarkui, Gintarui Rinkevičiui, Vytautui Viržoniui, Martynui Staškui, Robertui Šervenikui, užsienio dirigentams.

Solistė rengia koncertinius pasirodymus Lietuvoje, Belgijoje, Vokietijoje, Italijoje, Ispanijoje ir Austrijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų