REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasienyje su Baltarusija pasieniečiai sulaikė 12, įtariama, su kontrabandinių cigarečių krovinio gabenimu susijusių asmenų. Tarp jų yra ir įtariamieji kontrabandos organizavimu, ir jų talkininkai. Visi sulaikytieji - Vilniaus ir Šalčininkų rajonų bei Vilniaus miesto gyventojai.

REKLAMA
REKLAMA

Sėkmingą operaciją surengė Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Operatyvinės veiklos skyriaus bei Specialiosios paskirties būrio pasieniečiai, bendradarbiaudami su Muitinės departamento ir Baltarusijos Smorgonių būrio pareigūnais. Trečiadienį pasieniečiai Vilniaus rajono Užtilčių kaimo prieigose, prie pat sienos su Baltarusija, surengė pasalą. Pareigūnai sulaukė, kol šioje vietoje iš Baltarusijos pusės priartėję asmenys į Lietuvos teritoriją permetė kontrabandinių rūkalų dėžes.

REKLAMA

Iš pasalos pakilę pasieniečiai prie pat valstybės sienos sulaikė iš Lietuvos pusės atėjusius ir dėžes į netoliese esantį mišką paslėpti nešiojusius du vyrus.

Iš viso įvykio vietoje pasieniečiai rado beveik 12 tūkst. pakelių cigarečių su Baltarusijos banderolėmis.

Sulaikymo metu keli cigarečių nešikai miške paspruko. Jiems persekioti buvo pasitelkti kinologė ir jos tarnybinis belgų aviganis. Šuo bėglių pėdsakais pasieniečius vedė apie pusantro kilometro, kol pareigūnai prie miške stovinčio automobilio „Audi 200“ užklupo dar du įtariamuosius. Jie irgi buvo sulaikyti.

REKLAMA
REKLAMA

Tęsdami paiešką netrukus Kalvelių kaime ties geležinkelio pervaža pasieniečiai sulaikė automobilius „Volkswagen Passat“ ir „Mazda Xedos 9“.

Abiejose mašinose važiavo aštuoni vyrai. VSAT pareigūnai prie pervažos juos visus sulaikė.

Dėl kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už šį nusikaltimą gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Visi sulaikytieji uždaryti į areštinę.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų