REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mėgstate krimsti sumuštinį vairuodamas ar užstrigęs automobilių kamštyje surūkyti vieną kitą cigaretę? Šie maži malonumai gali papildomai pridėti 200 svarų sterlingų prie jūsų automobilio draudimo kasmetinės įmokos.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip praneša „The Daily Mail“, Didžiojoje Britanijoje atliktas tyrimas parodė, kad vairuotojai, kurie negali susilaikyti nuo užkandžiavimo, rūkymo ir kalbėjimo mobiliuoju telefonu be laisvųjų rankų įrangos, pagauti policijos, gali būti nubausti 60 svarų sterlingų bauda ir dar gauti tris baudos taškus už „nepakankamai atidų vairavimą“.

REKLAMA

Dar  16,5 tūkst. tokių vairuotojų kasmet apie 27 proc. pakyla automobilio draudimo įmoka, nes draudikai tokių žalingų įpročių turėtojus laiko labiau linkusiais į kelių eismo pažeidimus.

Aštuoni iš dešimties „moneysupermarket.com“ apklausoje  dalyvavusių britų vairuotojų prisipažino esantys bent kartą pagauti policijos būtent dėl šių smulkių nusižengimų.

Tarp labiausiai paplitusių nuo vairavimo atitraukiančių pašalinių užsiėmimų - radijo stočių paieška, valgymas ir gėrimas. Manoma, kad būtent šios veiklos atitraukia vairuotojų dėmesį ir sumažina reakcijos greitį, kelyje nutikus eismo įvykiams.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimo metu taip pat nustatyta, kad 23 proc. respondentų vairuodami naudojasi mobiliaisiais telefonais be laisvų rankų įrangos, nors tai daryti yra griežtai draudžiama.

Vienos draudimo firmos Didžiojoje Britanijoje atstovas Peteris Harrisonas skaičiavo, kad blogiausiu atveju tokiems nedrausmingiems vairuotojams automobilio draudimas gali kainuoti iki 402 svarų sterlingų daugiau nei įprastai taikoma įmoka.

„Nors galbūt toks jų elgesys nėra sąmoningas, tačiau neatidūs kelyje vairuotojai yra grėsmė ne tik aplinkiniams, jie kelia pavojų ir patys sau. Tai ne tik lemia brangesnį draudimą, bet ir apskritai užkandžiavimas prie vairo gali būti brangus malonumas – taigi tikrai neverta užsiimti tokiais dalykais“, - sakė draudimo ekspertas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų