REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Libijos užsienio reikalų ministras Abdulas Atis al Obeidis paneigė pranešimus, jog Maskvoje buvo diskutuojama apie pulkininko Muammaro Gaddafio pašalinimą iš valdžios, siekiant surasti konflikto Libijoje sprendimo būdų, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

„M. Gaddafio išvykimas nebuvo aptartas“, - A. A. al Obeidis sakė žurnalistams po diskusijų su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu.

REKLAMA

Praėjusią savaitę Prancūzija teigė susisiekusi su Libijos atstovais, kurie pranešė, kad M. Kadafis yra pasiruošęs pasitraukti iš valdžios.

Tuo tarpu kovos tarp sukilėlių ir M. Gaddafio pajėgų tęsiasi. Trečiadienį buvo kovojama netoli rytinio Bregos miesto. Šį miestą per penkis mėnesius tebesitęsiantį konfliktą buvo atsikovojusios ir M. Gaddafio pajėgos, ir sukilėliai.

Vakarų Libijoje Misratos mieste sukilėliai tvirtina, kad dėl NATO vykdomų antskrydžių jie gali toliau sėkmingai kovoti su vyriausybės pajėgomis.

REKLAMA
REKLAMA

Rusija tarpininkauja tarp Libijos valdžios ir opozicijos, siekdama padėti įveikti krizę šalyje. Trečiadienį per Maskvoje vykusias diskusijas A. A. al Obeidis teigė, kad Libija siekia sudaryti paliaubas su sukilėliais, siekiančiais užbaigti M. Gaddafio 41-erius metus trunkantį režimą.

„Mes visi, taip pat ir Libijos gyventojai, ne tik taryba Bengazyje, turime stengtis surasti taikų sprendimą“, - teigė jis, omenyje turėdamas sukilėlių Pereinamąją nacionalinę tarybą, įsikūrusią Bengazio mieste.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų