REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiemet atliktas gyventojų surašymas parodė, kad per pastaruosius 10 metų Lietuvą paliko per 400 tūkstančių gyventojų. Būtų įprasta manyti, kad emigracija turėjo sukelti butų tuštėjimo bumą. Bet tik ne Šiauliuose. Birželio viduryje, pradėjus ieškoti buto, savo kailiu teko patirti: butą vasarai išsinuomoti Šiauliuose yra tikras iššūkis.

REKLAMA
REKLAMA

Griebk butą, kol gali

Antradienio ir penktadienio rytais Šiaulių apskrityje pasirodo skelbimų laikraštis. Apie trečiadienio popietės rezultatą, kurį gavau skambindama skelbraštyje rastais telefono numeriais, neverta net kalbėti — tik vienas laisvas butas.

REKLAMA

Penktadienį apie 10 valandą vėl patraukiau į butų medžioklę. Po keleto nesėkmingų skambučių jau išmokau pašnekovo iškart paklausti: „Ar jūs vis dar nuomojate butą Šiauliuose?“. Per šias dvi dienas iš 23 akį patraukusių skelbimų tik 3 buvo vis dar galiojantys — visi kiti butai jau buvo išnuomoti. Iš likusių trijų butų vienas jų buvo be buitinės technikos ir baldų, išskyrus, lovą, o kito buto šeimininkai negalėjo apsispręsti, ar priims nuomininkus trumpam laikui. Tokiais atvejais neverta ieškoti buto su tvarkinga laiptine ar suremontuotu kambariu. Lieka tik viena — griebti ką gali.

REKLAMA
REKLAMA

Maža pasiūla verčia mažinti kriterijus

Pradedant buto paieškas pirmas darbas, kurį reikia padaryti — nuspręsti, kokio nori buto. Manieji kriterijai buvo gana paprasti — butas su patogumais, keliais baldais, elementaria buitine technika (viryklė, šaldytuvas), esantis netoli miesto centro, nuomos kaina iki 300 litų, nepriskaičiuojant patarnavimų ir, žinoma, kaimynystė be tarakonų.

Jau įpusėjus pirmai buto paieškos dienai supratau, kad norimoje vietoje gyvenomojo ploto nerasiu. Buitinės technikos klausimas taip pat tapo mažiau aktualus. Vienintelis svarbus kriterijus liko kaina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuomos kaina nuo 80 iki 2500 litų

Šiauliuose nuomojamų butų kainos svyruoja nuo 80 iki 2500 litų per mėnesį. Už 80 litų galima išsinuomoti bendrabučio tipo butą. Pigiausias butas ne bendrabutyje kainuoja 150 litų. Tokio buto 1 kvadratinis metras kainuoja 9 litus. Kaip ir brangiausias butas Šiauliuose, jis yra Vilniaus gatvėje. Pastarojo buto 1 kvadratinis metras kainuoja 25 litus.

Norėdami išsinuomoti 1 kambario butą miesto centre sumokėsite vidutiniškai 250 už mėnesį ir atskirai atsiskaitysite už patarnavimus. Lyginant su kitais didžiaisiais Lietuvos miestais — tai niekis. Šiuo metu vidutinė vieno kambario buto nuomos kaina Vilniaus centre 800 litų, Kaune — 550 litų, Klaipėdoje — 1200 litų.

REKLAMA

Nekilnojamojo turto agentūros padidėjusios paklausos nepastebi

„Ober-Haus“ nekilnojamojo turto agentūros Vakarų Lietuvos regiono vadovas Linas Juozaitis išgirdęs, kad Šiauliuose sunku rasti butą, nusišypsojo. Pasak jo, nekilnojamojo turto agentūroje laisvų butų nors vežimu vežk. Situacija turėtų pasikeisti rugpjūčio mėnesį, kai studentai ims ieškotis gyvenamosios vietos.

„Trūkumas bus tik rugpjūčio pradžioje. Ir šiandien tris-keturis butus gavau, kainos — 300 litų už butą“, — sakė L. Juozaitis.

Krepšinio aistruoliai butų neieško

Likus tik šiek tiek daugiau nei mėnesiui iki Europos vyrų krepšinio čempionato, sirgaliai dar neieško butų pas privačius asmenis. Pasak Šiaulių turizmo informacijos centro direktorės Indrės Žiedienės, kol kas iš privataus sektoriaus sulaukta tik 10 pasiūlymų apgyvendinti miesto svečius. Žmonės nelinkę atsisakyti nuolatinių nuomininkų dėl šiek tiek didesnio nuomos mokesčio per krepšinio čempionatą, nes taip tik patirtų nuostolių.

„Kiek teko bendrauti, žmonės nelabai linkę išnuomoti butus sirgaliams, nes kai pradės nuomininkai švęsti pergales arba pralaimėjimus, tai gero nelauk“, — situaciją pakomentavo L. Juozaitis.

Dovilė LEBRIKAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų