REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisėsaugininkams nepavyko surinkti duomenų, jog 23 metų Edgaras Andriūnas buvo nužudytas. Ekspertų išvadose teigiama, jog Vilniaus dailės akademijos studentas 23 metų Edgaras Andriūnas nėra nužudytas, mat nerasta smurto žymių ant jo kūno.

REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminis tyrimas nustatyti mirties priežastį pradėtas pernai spalį, o nutrauktas jau lapkritį nesurinkus duomenų, jog įvykdyta kriminalinė veika. Tai patvirtino ir ekspertai, neradę smurto žymių.

REKLAMA

„Deja, daugiau nieko  komentuoti negaliu", - apgailestavo Vilniaus trečiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo viršininkas Valerijus Vincukevič.

Prokurorė, kontroliavusi tyrimą bei vyriausiasis skyriaus prokuroras šiuo metu atostogauja, tad bylos tyrimo eiga lieka kol kas nežinoma.

Vilniaus dailės akademijos Tapybos katedros dėstytojas Henrikas Čerapas teigė netikintis savižudybės versija: „Manau, policininkai iki galo neištyrė bylos. Juk negalėjo jaunas linksmas vaikinas šiaip sau išeiti iš gyvenimo. Net  pagal jo kūno padėtį galima nuspėti, jog savižudybė inscenizuota".

REKLAMA
REKLAMA

Anot H. Čerapo, rėmas niekaip negalėjo atlaikyti kūno ir būtų griuvęs: tikriausiai, svarstė dėstytojas, ji pakabino banditai, kokių Užupio rajone šlaistosi naktimis.

Dirbtuvės, kur rastas jau nebegyvas studentas, yra nerakinamos, ten gali užeiti bet kas. „Kiek žinau, atidarę parodą studentai nuvyko į barą, o paskui E. Andriūnas ketino vykti namo į Fabijoniškes, tačiau paskui, matyt, nutarė pernakvoti dirbtuvėse", - sakė dėstytojas.

H. Čerapas teigė girdėjęs, jog studentas turi merginą, tačiau apie konfliktus su ja niekas nekalba: „Jis buvo vaikas, kaip ir visi. Mačiau jį mirties išvakarėse, rodė daugybę darbų, turėjo planų juos eksponuoti“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiemet spalio dešimtą dieną studentai ir dėstytojai ketina paminėti išėjusio iš gyvenimo E. Andriūno atmintį surengę jo darbų parodą.

Vaikino kūną Užupio meno inkubatoriuje, jo studijos tarpduryje pernai spalio dešimtą dieną  aptiko gretimoje studijoje gyvenantis Kęstutis Urba.

Palaikai kabojo ant tąsaus megzto šaliko, kurį laikė medinis paveikslo porėmis.

Visiems kėlė abejonių keistos ir jo mirties aplinkybės: kad pasikartų tokioje padėtyje, kokioje  buvo rastas, aukštam vaikinui būtų reikėję sėstis, tūptis ar klauptis.

REKLAMA

Suabejota, ar lengvos konstrukcijos tuščias medinis porėmis atlaikytų prieš mirtį besimuistantį kūną ir juo labiau sudėtinga būtų pasikarti ant šaliko – juk jis tamposi.

Studento artimiesiems nuostabą kėlė ir policijos veiksmai: vieta, kur buvo rastas E. Andrūno kūnas, nebuvo užantspauduota, tyrėjai kaip įkalčio nepaėmė paveikslo porėmio.

Be to, tyrėjai paskambino tik vienam mirusio jaunuolio bendramoksliui ir pasiteiravo, ar šis pastaruoju metu nebuvo liūdnas.

Apklausė ir H. Čerapą, kuris stebėjosi policijos darbo metodais: „Sėdi jauni vaikinai ir protokolus rašo, kaip sovietiniais laikais".

Užupio rajonas, kur yra meno dirbtuvės policijai žinomas kaip kriminogeninis. Ten mirė ir fotografas Žilvinas Jasys, apvogta nemažai žmonių.

Taip pat skaitykite:

Keista studento mirtis artimiesiems užminė daug mįslių

Studento mirtis Saulėtekyje: nuo versijų iki paslapčių

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų