REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Didžiausių pasaulio miestų gyventojai jau seniai įsitikino, kad ekonominės pažangos „rykšte“ tapo automobilių kamščiai. Pavyzdžiui Maskvos gyventojai juose priversti praleisti nuo 2 iki 4 valandų kasdien, tad puikiai išvystyta metro sistema leidžia skubantiems miestiečiams gerokai sutrumpinti kasdienių kelionių laiką. Portalas businessinsider.com pateikia labiausiai pasaulyje išvystytų metro sistemų sąrašą.

REKLAMA
REKLAMA

Ispanijos miesto Barselonos metro traukinių tinklas tęsiasi net 58 mylias, o mėnesinis bilietas keleiviams gali sieti iki 71 dolerio. Metro Barselonoje veikia nuo penktos valandos ryto iki antros valandos nakties, tiesa, savaitgalių ir darbo dienų traukinių važiavimo laikas skiriasi.

REKLAMA

Barselonos metro (nuotr.businessinsider.com) (nuotr. Balsas.lt)Barselonos metro (nuotr.businessinsider.com) (nuotr. Balsas.lt)

Viena ilgiausių metro linijų – Bostono vadinamoji „T“ linija. Metro bėgių ilgis siekia 64 mylias, o bilietas mėnesiui kainuos apie 59 dolerius. Nors metro traukiniai važinėja nuo ankstaus ryto iki vėlyvo vakaro, būta didelio visuomenės nepasitenkinimo dėl bilieto kainos.

Bostono metro (nuotr.businessinsider.com) (nuotr. Balsas.lt)Bostono metro (nuotr.businessinsider.com) (nuotr. Balsas.lt)

Singapūro SMRT metro tęsiasi apie 80 mylių. SMRT metro sistema yra pelniusi du apdovanojimus – geriausios Azijos-Ramiojo vandenyno metro ir efektyviausiai energiją vartojančia metro. Metro sistema buvo atnaujinta 2009 m.

REKLAMA
REKLAMA

Vašingtono metro sistemos traukinių bėgių ilgis sudaro 108 mylias. Šio miesto keleiviai turi galimybę įsigyti mėnesinius ar savaitinius bilietus, o už vienkartines keliones moka nuo 1,95 iki 5 dolerių, o bilieto kaina priklauso nuo atstumo, kurį keleivis pageidauja važiuoti.

Vašingtono metro (nuotr.businessinsider.com) (nuotr. Balsas.lt)Vašingtono metro (nuotr.businessinsider.com) (nuotr. Balsas.lt)

Tokijo metro, kuris tęsiasi net 126 mylias, keleiviai už mėnesinį bilietą moka apie 207 dolerius. Šio miesto metro garsėja kaip viena didžiausių ir viena labiausiai perpildytų požeminio susisiekimo sistemų pasaulyje. Nepaisant nepatogumų, kuriuos patiria keleiviai dėl spūsčių, šis metro laikomas viena efektyviausių susisiekimo priemonių. Tokijuje yra 300 metro traukinių stotelių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tokijo metro (nuotr.businessinsider.com) (nuotr. Balsas.lt)Tokijo metro (nuotr.businessinsider.com) (nuotr. Balsas.lt)

Honkongo metro tęsiasi apie 136 mylias, o už galimybę kasdien naudotis traukiniais pirkdami mėnesinį bilietą miestiečiai moka apie 62 dolerius. Honkongo metro garsėja dėl itin didelių greičių, o tinklo paslaugomis įprastą savaitės dieną pasinaudoja apie keturi milijonai miestiečių. Honkongo metro traukiniai stoja 152 stotelėse.

Honkongo metro (nuotr. businessinsider.com) (nuotr. Balsas.lt)Honkongo metro (nuotr. businessinsider.com) (nuotr. Balsas.lt)

Meilės miestu tituluojamo Paryžiaus metro bėgiai siekia 133 mylias, paryžiečiai už mėnesinį bilietą moka apie 84 dolerius. Šio miesto metro sistema laikoma viena tankiausių pasaulyje, o traukiniai stoja net 300 stotelių.

REKLAMA

Paryžiaus metro (nuotr.businessinsider.com) (nuotr. Balsas.lt)Paryžiaus metro (nuotr.businessinsider.com) (nuotr. Balsas.lt)

Madrido metro laikomas vienu patogiausių keleiviams, nes traukiniai sužymėti taip aiškiai, kad sakoma, jog įsėsti ne į ta traukinį tiesiog neįmanoma. Madrido metro bėgių sistema tęsiasi 178 mylias, o mėnesinis bilietas keleiviams kainuoja apie 66 dolerius.

Madrido metro (nuotr.businessinsider.com) (nuotr. Balsas.lt)Madrido metro (nuotr.businessinsider.com) (nuotr. Balsas.lt)

Maskvos metro savo linijų ilgiu lenkia net Madridą – bendras geležinkelio bėgių ilgis – 185 mylios, o mėnesinio bilieto kaina yra apie 6o dolerių.Kasdien Maskvos metro taukiniai perveža apie septynis milijonus keleivių. Šiame mieste yra dvilika metro linijų ir 182 stotys. Maskvos metro dekoruotas dailiais šviestuvais.

REKLAMA

Maskvos mero (nuotr.businessinsider.com) (nuotr. Balsas.lt)Maskvos mero (nuotr.businessinsider.com) (nuotr. Balsas.lt)

Čikagos metro linijų ilgis – 224 mylios, o už mėnesinį bilietą šio miesto gyventojams tenka pakloti apie 86 dolerius. Čikaga – vienas iš nedaugelio miestų, kur metro važinėja ir nakties valandomis, tiesa, šiuo laiku traukiniai kursuoja rečiau.

Čikagos metro (nuotr.businessinsider.com) (nuotr. Balsas.lt)Čikagos metro (nuotr.businessinsider.com) (nuotr. Balsas.lt)

Londono metro bėgių ilgis – 249 mylios, o ir mėnesiniai bilietai šiame mieste nepigūs – bilietas kainuoja 173 dolerius. Šis metro yra pelnęs geriausio Europos metro apdovanojimą už tai, kas traukiai itin pavyzdingai laikosi grafiko.

Londono metro (nuotr.businessinsider.com) (nuotr. Balsas.lt)Londono metro (nuotr.businessinsider.com) (nuotr. Balsas.lt)

Niujorko metro linijų ilgis – įspūdingas – net 660 mylių. Šis metro veikia 24 valandas per parą ir 365 dienas per metus. Šiuo metu ši viena didžiausių ir brangiausių pasaulyje metro sistemų dar plečiama.



REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų