REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl susidariusio įsiskolinimo už siuntimo paslaugas TEO liepos 27 dieną ketina sustabdyti televizijos kanalo „Sport1“ signalo siuntimą skaitmeninės antžeminės televizijos tinklais. Kanalo negalės matyti skaitmeninės antžeminės televizijos žiūrovai visoje Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu kanalą „Sport1“ valdančios bendrovės „Sporto komunikacijos“ įsiskolinimas už signalo siuntimo paslaugas siekia daugiau nei 320 tūkst. litų. TEO siūlė įvairias įsiskolinimų gražinimo sąlygas, tačiau bendrovė jų nesilaikė.

REKLAMA

TEO gegužės pabaigoje raštu įspėjo „Sporto komunikacijas“ apie galimą paslaugų teikimo nutraukimą. Remiantis bendrovių pasirašyta sutartimi, siuntimas gali būti nutrauktas praėjus 2 mėnesiams po tokio įspėjimo.

Nutraukus signalo siuntimo paslaugas, TEO svarstys galimybes kreiptis į teismą dėl skolos išieškojimo arba bankroto procedūros inicijavimo.

Padengus įsiskolinimus, TEO tęstų kanalo siuntimo paslaugų teikimą.

„Sport1“ išplatintame pranešime teigė, jog monopolininkas „Teo LT“ diktavo sąlygas, į derybas nesileido

REKLAMA
REKLAMA

Vienintelę nemokamą sporto televiziją Lietuvoje valdanti bendrovė „Sporto komunikacijos“ pastaruoju metu vedė derybas su „Teo LT“ dėl labiau argumentuotų ir pagrįstų skaitmeninio kanalo perdavimo paslaugų įkainių, tačiau rinką monopolizavęs „Teo LT“ nebuvo linkęs derėtis.

Į skaitmeninės antžeminės televizijos transliacijų perdavimo paslaugos monopolizavimą dėmesį yra atkreipusi ir Ryšių reguliavimo tarnyba. Ji ne kartą oficialiuose dokumentuose yra pabrėžusi, kad šios paslaugos pirkėjai iš „Teo LT“ neturi jokių derybinių galių, nes ši rinka monopolizuota, konkurencijos nėra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Esą bendrovė „Teo LT“ turi vienašališką galimybę nustatyti paslaugų kainas sau palankia linkme ir palaikyti pernelyg didelius įkainius.

Atsižvelgdama į tai, kad „Teo LT“ turi galimybių ir motyvų taikyti skirtingas teikimo sąlygas skirtingiems asmenims, Ryšių reguliavimo tarnyba „Teo LT“ įpareigojo nuo šių metų rugsėjo 1 dienos mažinti paslaugos teikimo įkainius.

„Tokia diskriminacinė padėtis mums buvo nepriimtina“, - kodėl SPORT1 buvo įšaldžiusi mokėjimus „Teo LT“, aiškino „Sporto komunikacijų“ direktorius Remigijus Jurgelaitis, rašoma „Sport1" pranešime spaudai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų