REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos komisarė teisingumo, pagrindinių teisių ir pilietybės reikalams Viviane Reding mano, jog Austrijos valdžia turėjo teisę paleisti Vienoje sulaikytą buvusį KGB karininką Michailą Golovatovą.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai dvišalė problema. Teisiniu požoūriu Austrija neprivalėjo laikytis Europos arešto orderio - čia viskas aišku. Bet vienas dalykas yra teisinė situacija, o kitas - politika, kadangi kiekvienos ES šalies pareiga - sąžiningai bendradarbiauti su kitomis organizacijos narėmis“, - sakė V. Reding antradienį Lenkijos mieste Sopote, paklausta apie Lietuvos ir Austrijos ginčą.

REKLAMA

Komisarė priminė, kad Austrija, paleisdama M. Golovatovą, rėmėsi ES Tarybos sprendimo dėl Europos arešto orderio 42-uoju straipsniu, kuris leidžia jo netaikyti nusikaltimams, padarytiems iki tam tikros datos. Austrija pagal anksčiau priimtą išlygą gali netaikyti Europos arešto orderio nusikaltimams, padarytiems iki 2002 metų.

V. Reding pareiškė pritarianti sprendimui sudaryti dvišalę Lietuvos ir Austrijos komisiją šio incidento aplinkybėms tirti.

„Alfa“ veteranų atstovas: riestainio skylę jie gaus, o ne Golovatovą

Austrai teigia M. Golovatovą paleidę dėl nepakankamo įtarimų pagrįstumo

M. Golovatovas: Lietuva nesustos ir dar gadins kraują mūsų veteranams

Latvija įteikė Austrijai notą dėl M. Golovatovo paleidimo

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų