REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

- Jeigu esate alergiškas tam tikriems maisto produktams, išmokite tų produktų pavadinimus ta kalba, į kurią šalį vykstate.

REKLAMA
REKLAMA

- Susipažinkite kokios ligos ar infekcijos yra būdingos tam regione.

- Galbūt jums derėtų pasiskiepyti nuo ligų, kurios paplitusios toje šalyje, arba turėti tam tikrų vaistų jų simptomams lengvinti.

REKLAMA

- Jeigu išvykstate ilgesniam laikui, apsilankykite pas dantų gydytoją, kad kelionės nesugadintų netikėtas dantų skausmas.

- Stebėkite ką valgote ir geriate.

www.cdc.gov/travel/ - tinklapis apie ligų prevenciją JAV kelionių metu. Šioje svetainėje galima gauti naujausios informacijos apie įvairias ligas ir apsisaugojimą nuo jų. Taip pat čia aprašomos vietos, kuriose neseniai buvo paplitusi viena ar kita epidemija.

www.who.int/ith/ - Pasaulinės sveikatos organizacijos geografiniu atžvilgiu tinklapis, kuriame publikuojama informacija apie ligas, būdingas tam tikruose regionuose.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip išvengti diarėjos (viduriavimo) užsienyje?

Atvykę į kitą šalį, atminkite, kad jų geriamasis vanduo yra kitoks nei jūs paprastai geriate, todėl būkite atsargūs ir nepiktnaudžiaukite juo. Rinkitės virintą vandenį arba lengvus gazuotus gėrimus.Ledas jūsų gėrime pamažu virsta vandeniu, todėl verčiau išimkite ledo gabalėlius iš gėrimo.

Nuvalykite skardiniu viršų prieš gerdami arba gerkite šiaudeliu.Venkite pusžalių patiekalų ar maisto produktų, tai išvengsite galimo apsinuodijimo.Valydamiesi dantis naudokite negazuotą mineralinį vandenį, maudydamiesi duše stenkitės nepraryti vandens.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų