REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), siekdama gerinti piliečių informuotumą, parengė ir patalpino interneto svetainėje www.sam.lt gydymo paslaugų įkainių sąvadą. Jame pateikiami duomenys ne tik apie tai, kokios paslaugos apmokamos iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto lėšų, bet ir jų bazinės kainos.

REKLAMA
REKLAMA

Sveikatos priežiūros paslaugų, apmokamų iš PSDF biudžeto lėšų sąrašai ir bazinės kainos tvirtinamos Sveikatos apsaugos ministro įsakymais. Kadangi patvirtinti visas paslaugas ir jų kainas prireikė kelių dešimčių įsakymų, piliečiai, ieškodami informacijos, turėdavo sugaišti nemažai laiko.

REKLAMA

„Šią susistemintą, apibendrintą informaciją pateikdami vienoje vietoje siekėme, kad žmonės negaištų laiko vartydami gausybės teisės aktų, o rastų ją greitai, patogiai, – sako SAM kancleris Rimantas Remeika. – Tuo pačiu tikimės, kad pakankamai informacijos turinčius pacientus bus sunkiau priversti dar kartą mokėti už tai, už ką jau sumokėjo valstybė, taip pašalinant korupcijos prielaidas“.

Su Valstybės lėšomis (iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto) apmokamų asmens sveikatos priežiūros paslaugų sąrašu ir jų bazinėmis kainomis galima susipažinti SAM interneto svetainės skyrelyje Sveikatos apsauga/Sveikatos draudimas arba paspaudus nuorodą /index.php?3474664842 . Lentelėse bazinės kainos pateikiamos balais.

Norint sužinoti kiek pinigų už pacientams suteiktas paslaugas iš PSDF biudžeto gydymo įstaigoms sumoka Valstybinė ligonių kasa reikia lentelėje nurodytą kainą balais padauginti iš 0,97 Lt, jeigu tai pirminės sveikatos priežiūra, ir iš 0,92 Lt, jeigu tai kitos sveikatos priežiūros paslaugos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų