REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2011 m. liepos 20–21 dienomis švietimo ir mokslo viceministrė Nerija Putinaitė dalyvaus neformaliame Europos Sąjungos Konkurencingumo Tarybos posėdyje Sopote (Lenkija). Jame bus aptariami mokslinių tyrimų, technologinės plėtros ir inovacijų klausimai.

REKLAMA
REKLAMA

ES šalys narės diskutuos dėl būsimos Europos mokslinių tyrimų ir inovacijų programos „Horizon 2020“. Numatoma, kad ši programa perims šiuo metu vykdomos 7-osios bendrosios mokslinių tyrimų, technologinės plėtros ir demonstracinės veiklos programos estafetę. Europos Komisija siekia, kad ateityje būtų sutelktos šiuo metu išbarstytos finansinės priemonės, siekiant, kad ES būtų pajėgi atsakyti į jai kylančius globalinius iššūkius, tokius kaip konkurencingumas pasaulyje ar senėjimas. Tikimasi, kad ši programa suvienys Europos mokslo ir verslo atstovus aktyviau dalyvauti bendruose projektuose ir kurti inovacijas. Iki šių metų pabaigos, remiantis diskusijų rezultatais, bus pateikti apibendrinti siūlymai dėl šios programos.

Taip pat bus diskutuojama dėl priežasčių, kodėl jaunesnių ES narių šalių, tarp jų ir Lietuvos, mokslininkai neaktyviai dalyvauja ES 7-oje bendroje programoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų