REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turintiems puikią verslo idėją, tačiau stingantiems pinigų jos įgyvendinimui verslo akseleratoriaus „StartupHighway“ įkūrėjai žada visokeriopą pagalbą. „Mūsų tikslas – rasti geriausius jaunus verslus ir jiems suteikti viską, kad jie pasiektų sėkmę“, – teigė verslo akseleratoriaus vadovas Rokas Tamošiūnas antradienį surengtoje konferencijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Padės jauniems verslams

Pasak „StartupHighway“ įkūrėjų, jauniems verslininkams sunku plėtoti savo idėjas, atsisakyti turimų darbų, kad galėtų kurti savo verslą, be to, dažnas jų daro klaidas, kurių galima išvengti konsultuojantis su patyrusiais tą patį verslininkais. Būtent tokią, ne tik finansinę, paramą gaus verslo akseleratoriaus dalyviais.

REKLAMA

„Jau dabar kviečiam pildyti anketas ir dalyvauti, iš visų paraiškų atsirinksime pačias geriausias idėjas ir nuo rugsėjo imsimės darbo su jomis, – pasakojo R. Tamošiūnas pabrėžęs, kad iki metų pabaigos visi atrinkti verslininkai jau turės savo verslus. – Galbūt tai bus nedrąsūs pirmieji žingsniai, galbūt kiti jau bus gerai įsidirbę, tačiau bet kuriuo atvejų, po trijų mėnesių turėsime ką parodyti.“

Skirs 14 tūkst. eurų

Verslo akseleratoriaus įkūrėjai kviečia formuoti komandą iki keturių žmonių bei išgryninti savo verslo idėją. Pasak „StartupHighway“ atstovų, investuotojai skirs 2 tūkst. eurų už verslo idėją ir po 3 tūkst. eurų už kiekvieną komandos narį iki keturių žmonių. Maksimali finansavimo suma – 14 tūkst. eurų (apie 48 tūkst. litų)

REKLAMA
REKLAMA

Pasak R. Tamošiūno, plėtojant verslo idėją labai svarbu komanda, todėl pirmiausia daugiausia dėmesio bus skirta tų paraiškų autoriams, kurių suburtos komandos jau bus „susigrojusios“. „Mes ne kartą esame įsitikinę, kad vienas lauke ne karys, todėl komanda būtina“, – aiškino verslo akseleratoriaus vadovas.

10 proc. akcijų

Kol kas „StartupHighway“ komandoje – 6 investuotojai. Iš visų paraiškų preliminariai tikimasi surasti maždaug 10 patraukliausių verslo idėjų ir padėti joms virsti realybe. Investuotojams atiteks po 10 proc. akcijų nuo jų paremtų verslų. „Gali atrodyti, kad tai labai nedaug, tačiau visų pirma mes norime, kad verslininkai jaustųsi savo verslo savininkais, kad „sirgtų“ iš visų jėgų už savo idėją“, – tvirtino vienas programos investuotojų Martynas Nikolajevas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiekvienam projekte dalyvaujančiam pradedančiam verslui be investicijų sumos bus nemokamai teikiamos buhalterinės, teisinės, internetinės svetainės talpinimo bei biuro nuomos paslaugos.

Susiję su IT

Paklaustas, su kokia sritimi susijusios jau dabar gautos paraiškos, R. Tamošiūnas neslėpė, kad didžioji dalis idėjų susiję su informacinėmis technologijomis (IT), socialiniais tinklais. Anot jo, apskritai visame pasaulyje 70 proc. į tokius projektus siunčiamų paraiškų susijusios su technologijomis. Panašių rezultatų tikimasi ir šiame projekte. „Projektai, susiję su IT, vyrauja visų pirma todėl, kad šitaip galima pasiekti didžiausią plėtrą su minimaliomis investicijomis, pavyzdžiui, nereikia pirkti ar nuomoti nekilnojamojo turto“, – aiškino M. Nikolajevas.

REKLAMA

„Jau dabar esame gavę paraiškų iš Estijos, Lietuvos, Kazachstano ir Indijos“, – pasakojo programos vadovas ir pridūrė, kad „StartupHighway“ yra didžiausias verslo akseleratorius šiame regione, mat panašių programų arba nėra iš viso, arba jos nedidelės apimties.

Suteikia veiklos laisvę

Anot projekto įkūrėjų, maždaug 90 proc. žmonių yra galvoję apie nuosavą verslą ir norėtų jį turėti, tačiau tik 30 proc. yra bandę jį įkurti.

„Deja, ne vienas, bandęs pradėti savo verslą, susiduria su įvairiomis kliūtimis, neretai verslas žlunga“, – pasakojo ūkio ministro patarėja Milda Dargužaitė. Anot jos, šis projektas – puiki galimybė jauniems verslininkams, svajojantiems apie savą verslą.

„Kartais jaunam žmogui labai sunku apsispręsti, ar mesti turimą darbą ir stabilų atlyginimą tam, kad pradėtų nuosavą verslą. Mes finansuodami ir konsultuodami juos tikimės padrąsinti ir suteikiame veiklos laisvę“, – sakė M. Nikolajevas.

Dina Sergijenko

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų