REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš vykdami į kelionę su augintiniais, pasidomėkite vieta, kur vykstate ir pasitarkite su veterinaru.

REKLAMA
REKLAMA

Paklauskite ar jūsų augintinio veterinarui teko būti ten, kur ketinate vykti, ir ar yra kokių nors svarbių dalykų, kuriuos turėtumėte žinoti.

REKLAMA

Internete taip pat galite rasti daug informacijos bei augintinių gydytojų atsiliepimų.Turėkite veterinaro telefono numerį užsienyje, kad jūsų gyvūnui nutikus nelaimei, galėtumėte susisiekti su juo ir pasiklausti apie vaistų tinkamumą.

Apdrauskite savo augintinį prieš kelionę.

Gyvūnai kaip ir žmonės lengvai pakelia paros ritmo sutrikimus, neleiskite jiems daug miegoti kelionės metu, stenkitės užsiimti su jais.

Keliaudami lėktuvu išsiaiškinkite visas papildomas sąlygas, kurios galioja keliaujant su augintiniais. Ir nepirkite bilietų paskutinę minutę, antraip jūsų augintinis gali likti ir be vietos. Ne visos avialinijos už augintinių gabenimą ima didelius mokesčius, palyginkite kelias avialinijas ir išsirinkite jums priimtiniausią kainą. Atminkite, kelionė lėktuvu jūsų šuniui gali būti išties sunki, todėl kelionės metu turėkite pakankamai vandens, o atvykę palepinkite jį gardžiumaistu.

REKLAMA
REKLAMA

Pagaminkite specialią kortelę su išgraviruota informacija ar antkaklį šuniui su vardu, jūsų adresu, telefonu. Tai paprastai būna veiksmingas būdas surasti šeimininkus gyvūnui pasimetus.

Jei keliaujate su kate, įsitikinkite, kad jos gabenimo krepšys yra švarus. Patieskite laikraščių, kuriuos vėliau galėtumėte pakeisti švariais. Nepamirškite sustoti kas pora valandų ir pagirdyti katę. Savo katei taip pat pagaminkite antkaklį su šeimininkų kontaktais.

Prieš kelionę lengvai pamaitinkite gyvūną. Jei kelionė ilga, darykite sustojimus ir pamaitinkite pakartotinai, jei trunka iki 2-3 valandų, pamaitinkite gyvūną atvykę į vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Važiuodami automobiliu, įsitikinkite, kad transporto priemonėje oras yra vėsus ir šviežias. Neleiskite savo augintiniui iškišti galvos pro langą. Šunį išleiskite pasitreniruoti į lauką mažiausiai kas tris valandas.

Niekada nepalikite augintinio vieno stovinčiame automobilyje, ypač karštomis oro sąlygomis.

Jei augintiniui prieš išvykstant neduosite daug vandens, nereikės daryti dažnų sustojimų kelionės metu.

Pasidomėkite vakcinomis gyvūnams, kurias reikėtų atlikti prieš išvykstant į vieną ar kitą regioną.

REKLAMA

Ir prieš išvykdami atsakykite sau į šiuos klausimus:

Ar viešbutis, kuriame apsistosiu priima gyvūnus, kokia kaina taikoma už jų apgyvendinimą?

Ar mokestis vienkartinis ar kasdieninis? Ar užstatas yra gražinamas?

Ar dėl to, kad esu su gyvūnu, man yra ribotas kambarių pasirinkimas? Kokias vietas galiu aplankyti su gyvūnu?

Nepamirškite kelionėje turėti gyvūno sveikatos sertifikato iš veterinarijos klinikos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų