REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį žaibai sukėlė tris gaisrus. Neramūs orai prognozuojami visą šią savaitę.

Apie 15.49 val. į ugniagesius kreipėsi Kelmės rajono Laugalio kaimo gyventojai. Po žaibo iškrovos gaisras kilo gyvenamajame name. Atvykus ugniagesiams iš pastogės rūko dūmai. Per gaisrą apdegė medinės stogo konstrukcijos, dalis stogo dangos ir išsilydė dalis plastikinių dailylenčių, vandeniu sulietas vienas kambarys.

REKLAMA
REKLAMA

16.08 val. specialiosioms tarnyboms pranešta, kad Kretingos rajone, Salantuose, žaibui trenkus į parduotuvės stogą, šis pradėjo rūkti. Gaisrą netrukus užgesino patys gyventojai.

REKLAMA

18.56 val. dėl žaibo iškrovos gaisras kilo gyvenamajame name Molėtų rajono Žvangučių pirmajame kaime. Atvykus ugniagesiams rąstinis namas degė atvira liepsna. Per gaisrą sudegė mansarda ir joje buvęs turtas, patalpos sulietos vandeniu.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, vienur ar kitur palis ir pažaibuos visą šią savaitę.

Kol neįvyko nelaimė, geriausia ant pastatų įsirengti žaibolaidžius, o jeigu jie jau yra, patartina patikrinti, ar jie gerai įžeminti, tvarkingi, pataria Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento specialistai.

REKLAMA
REKLAMA

Žaibuojant ir griaudžiant patartina likti namuose, uždaryti langus, duris, dūmtraukių sklendes, ventiliacines angas, kad nebūtų skersvėjų, galinčių pritraukti kamuolinį žaibą.

Būtina išjungti visus elektros prietaisus, atjungti antenas.

Perkūnijos metu pavojinga liesti metalines pastato konstrukcijas, vamzdynus, būti arti elektros laidų, antenų, langų, durų, namo lauko sienų, už kurių auga dideli medžiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų