REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Advokato ir Vilniaus tarybos nario Sergėjaus Novikovo nužudymo byloje atsirado dar vienas įtariamasis.

REKLAMA
REKLAMA

[papildyta 19:50] Vilniaus laidojimo rūmų direktorius neprašė boksininko Jono Dambrausko nužudyti advokato ir miesto Tarybos nario.

REKLAMA

Bylos duomenimis,  dar gegužę, kai S. Novikovas prakalbo apie Vilniaus laidojimo rūmų akcijų pirkimą, direktorius V.  Gasperovičius išsikvietė boksininką J. Dambrauską ir paprašė išspręsti problemą.

Kriminaliniame pasaulyje žinomas J. Dambrauskas suprato –  „nėra žmogaus – nėra problemos“ ir nutarė veikti pats. Neoficialiais duomenimis, jis neketino S. Novikovo žudyti, o tik norėjo pagasdinti.

REKLAMA
REKLAMA

Po to, kai birželio pirmą dieną S. Novikovas nužudytas sostinės centre, po kelių savaičių suimtas J. Dambrauskas.

Jau tada pareigūnai žinojo ir sekė V. Gasperovičių, leido jam išvykti poilsiauti į Ukrainą.

Tik praėjusią savaitę jis sulaikytas pasienyje, kai su šeima grįžo iš atostogų.

Teismas leido jį suimti dviem mėnesiams.

[papildyta 12:15] Šiuo metu įtariamas nužudymu organizavimu V. Gasperovičius laikomas ne Lukiškių tardymo izoliatoriuje, o išvežtas į kitą miestą. Verslininkas sulaikytas pasienyje su Baltarusija dar praėjusią savaitę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors teisme jis pripažino kaltę ir prašė paleisti už užstatą, prokuroras paprašė suimti V. Gasperovičių trim mėnesiams manydamas, jog šis pasislėps šį kartą. Teismas skyrė dviejų mėnesių suėmimą.

Praėjusios savaitės antradienį automobiliu  su šeima grįžtanti iš poilsio Sočyje  V. Gasperovičių sustabdė pareigūnai ir pranešė norį jį apklausti byloje, pradėtoje Finansinių nusikaltimų tarnyboje dėl mokesčių slėpimo.

Pareigūnai leido nuvežti šeimą į namus, o paskui persodino į savo automobilį ir nuvežė į Vilniaus policiją, kur įtariamojo laukė Vilniaus apygardos prokuratūros pareigūnai.

REKLAMA

Ten jam pateikti įtarimai organizavus S. Novikovo nužudymą. Apklausa vyko beveik penkias valandas, kol pagaliau V.Gasperovičius prabilo apie savo planus užvaldyti visą laidojimo verslą, į kurį mėgino pasikėsinti jaunasis advokatas ir miesto Tarybos narys.

Kadangi V.Gasperovičiaus veiksmais monopolizuojant laidojimo verslą yra nemažai nepatenkintų, nutarta jį paslėpti.

Teisėsaugininkų duomenimis, jam ketinta atkeršyti dar prieš advokato ir politiko Sergejaus Novikovo nužudymą, mat V. Gasperovičius ketino išstumti iš rinkos mažuosius laidojimo verslo savininkus, veikiančius Vilniaus rajone bei Kalvarijų g.

REKLAMA

Kalbama, jog V. Gasperovičius ir S. Novikovas net mėgino perimti šarvojimo ir laidojimo verslą iš bažnyčių ir cerkvių, kurių vadovams siūlė gerus pinigus.

Teisėsaugininkai stebisi V. Gasperovičiaus elgesiu, mat dauguma nusikaltėlių pasislepia po nusikaltimo įvykdymo. Manoma, jog Laidojimo rūmų direktorius buvo užtikrintas, jog suimtas nusikaltimo vykdytojas Jonas Dambrauskas neišduos jo.

„Atliekame ikiteisminį tyrimą, ne žurnalistinį. Todėl ir nieko neskelbiam“, – lakoniškai išsisuko Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Paulius Jablonskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, ikiteisminio tyrimo medžiaga ir duomenis kruopščiai slepiami.

Kalbama, jog gerai policijos žinomas boksininkas J. Dambrauskas „dengė“ laidojimo verslą, laikytas smulkiųjų šio verslo atstovų „stogu“. Nusikaltėlis suimtas trim mėnesiams.

[papildyta 8:45] Advokato ir Vilniaus tarybos nario Sergejaus Novikovo nužudymą tiriantys pareigūnai sulaikė antrąjį įtariamąjį. Už grotų atsidūrė Vilniaus laidojimo rūmų direktorius ir Lietuvos ritualinių paslaugų asociacijos vadovas Vitalijus Gasperovičius, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

REKLAMA

Žinomas ritualinių paslaugų verslo veikėjas V. Gasperovičius praėjusią savaitę sulaikytas pasienyje su Baltarusija esančiame Medininkų kelio poste, kai su šeima grįžo iš atostogų Kryme.

Verslininkas atrodė ramus, nes pareigūnai pareiškė, kad jį norima apklausti dėl vienos su laidojimo rūmais susijusios bylos, kurią tiria Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT).

Tačiau V. Gasperovičius iš pasienio posto buvo nuvežtas ne į FNTT, bet į Vilniaus organizuotų nusikaltimų tyrimo tarnybą.

Ten jam pareikšti įtarimai organizavus advokato S. Novikovo nužudymą.

Teismas leido įtariamąjį suimti dviem mėnesiams.

Anksčiau už grotų dėl šios įžūlios žmogžudystės atsidūrė Vilniaus nusikalstamo pasaulio šulas, buvęs boksininkas Jonas Dambrauskas. Jis įtariamas Vilniaus centre vidury dienos peiliu nudūręs S. Novikovą.

REKLAMA

Manoma, kad nužudyti S. Novikovą buvo nuspręsta dėl sostinės Olandų gatvėje įsikūrusių bendrovių Vilniaus laidojimo rūmų ir Laidojimo rūmų akcijų. Iki šiol tas bendroves valdė V. Gasperovičius, o J. Dambrauskas per statytinius buvo įsigijęs nemažai jų akcijų.

Akcininkas buvo ir S. Novikovas, tačiau jo paketo dalis nebuvo tokia didelė, kad galėtų priimti lemiamus sprendimus.

Prieš nužudymą buvo pasklidęs gandas, kad S. Novikovas įkalbėjo kelis smulkius akcininkus parduoti savo akcijas.

Jeigu šie sandėriai būtų įvykę, advokatas būtų tapęs kontrolinio akcijų paketo savininku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalbėta, kad tokiu atveju S. Novikovas iš bendrovių vadovo pareigų būtų atleidęs V. Gasperovičių ir į jo vietą paskyręs savo žmogų.

Manoma, kad bijodami prarasti itin pelningą verslą V. Gasperovičius ir J. Dambrauskas nutarė susidoroti su S. Novikovu.

 

Taip pat skaitykite:

Advokato S. Novikovo nužudymo byloje – naujos versijos ir galimas įtariamasis (foto)

Advokato S. Novikovo nužudymas: sulaikyti dar du asmenys, atliekamos kratos (foto)

Dėl advokato S. Novikovo nužudymo Vilniaus pareigūnai sulaikė pirmą įtariamąjį (foto)

Advokato ir politiko S. Novikovo nužudymas: aiškėja nusikaltėlio portretas (foto)

Advokato ir politiko S. Novikovo nužudymas: susidorojo priešai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų