REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Nušalintasis Egipto prezidentas Hosni Mubarakas gali būti teisiamas ne Kaire, o Raudonosios jūros kurorte, kur guli ligoninėje. Tai gali nepatikti protestuotojams, kurie mano, kad armija nori apsaugoti savo buvusį vadą.

REKLAMA
REKLAMA

83-ejų H. Mubarakas Šarm el Šeicho ligoninėje guli nuo balandžio mėnesio. Jis ligoninėje yra sulaikytas kaip nusikaltėlis ir jam pateikti kaltinimai piktnaudžiavimu valdžia ir protestuotojų žudymu.

REKLAMA

Dauguma eilinių egiptiečių H. Mubarako sveikatos būklę vertina skeptiškai ir mano, kad tai gudrybė, kuria armija siekia išvengti žeminančio viešo karo veterano teismo.

„Tikėtina, kad H. Mubarako byla bus nagrinėjama baudžiamajame teisme Šarm el Šeiche, kurį šiai bylai nagrinėti dabar steigia Teisingumo ministerija“, – informavo teismo šaltinis.

„Jei buvusio prezidento sveikata pablogėtų, byla būtų nagrinėjama ligoninėje, kurioje jis dabar guli“, – pridūrė šaltinis.

Apie H. Mubarako sveikatos būklę daug spėliojama. Jo advokatas teigė, kad jis serga vėžiu, o sekmadienį pranešė, kad buvusį prezidentą ištiko koma. Valstybės žiniasklaida, cituodama ligoninės direktorių ir kitus pareigūnus, šį pranešimą paneigė, ir sakė, kad H. Mubarako būklė yra stabili.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų