REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausias Rusijos kreditorius, bankas „Sberbank“, siekia įsitvirtinti sparčiai besivystančioje centrinės Europos rinkoje, kur per artimiausius kelis metus gali būti išparduodami net keli regiono bankai, rašo verslo naujienų portalas „Bloomberg“.

REKLAMA
REKLAMA

Praeitą savaitę „Sberbank“ pasirašė susitarimus, pagal kuriuos iš Austrijos banko „Oesterreichische Volksbanken“ įsigys devynis smulkius bankus Čekijoje, Slovakijoje, Vengrijoje bei buvusios Jugoslavijos respublikose. Pasak „Sberbank“ generalinio direktoriaus Germano Grefo tai yra tik pirmas žingsnis Rusijos bankui siekiant tapti „pasauliniu banku“ ir pasinaudoti šia platforma tolimesniems bankų įsigijimams Europoje ir Turkijoje.

REKLAMA

„Sberbank“ bandys įsitvirtinti Centrinės Europos regione ir konkuruoti su tokiais Vakarų Europos bankais kaip „UniCredit“, „Erste Group Bank“, „Raiffeisen Bank International“ ir „Societe Generale“. Rusijos bankui atsiveria plačios galimybės, kadangi savo padalinius šiame regione ketina parduoti tokie bankai kaip „KBC Groep NV“, „Banco Comercial Portugues“ ir „Hypo Alpe-Adria-Bank International“.

Ieško galimybių naujose rinkose

„Otkritie Financial“ bankų analitikas Vladimiras Savovas teigia, kad po pasaulinės finansų rinkos sparčiai atsigaunančiam „Sberbank“ bankui regionas suteikia puikių galimybių užsidirbti. Pasak jo, šio tūkstantmečio pradžioje Rusijos bankams praktiškai nebuvo jokios galimybės dairytis į užsienio rinkas, tačiau atėjusi pasaulinė krizė viską pakeitė.

REKLAMA
REKLAMA

„Dabar krizė ir pasibaigusi ir drąsiai galima teigti, kad vietinės bankų rinkos augimo tempas bus vidutinis , o pati rinka tapo kur kas konkurencingesnė“, – teigė analitikas. – Bankai dabar ieško galimybių patekti į kitas rinkas, kad galėtų padidinti savo pelnus ir pakelti savo rinkos vertę.“

Antras didžiausias Rusijos kreditorius, VTB bankas, per artimiausius dvejus metus neketina plėstis į Rytų Europą ir sieks sustiprinti savo pozicijas jau esamose rinkose, teigė „VTB Group“ strategijos ir kompanijos vystymosi vadovė Jekaterina Petelina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Sėkmingiausi Rusijos bankai greičiausiai rodys susidomėjimą plėstis į tarptautinę rinką, – teigė ji. – Tai turėtų vykti pasirašinėjant naujus įsigijimo sandorius, kadangi pačios grupės plėtra yra labai sudėtinga.“

J. Petelinos teigimu, daugelis regiono rinkų, tokių kaip Lenkija ar Ukraina, yra labai konkurencingos ir norint į jas patekti reikia labai didelių investicijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų