REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

KGB pulkininko Michailo Golovatovo bendradarbiai, karinio dalinio „Alfa“ veteranai, sužinoję Austrijos teismo sprendimą, negalėjo nuslėpti savo džiaugsmo, rašo „Novyje Izvestija“ („NI“).

REKLAMA
REKLAMA

„Riestainio skylę jie gaus, o ne Golovatovą“, – savo tinklaraštyje parašė Tarptautinės veteranų asociacijos antiteroro padalinio „Alfa“ viceprezidentas Aleksėjus Filatovas.

REKLAMA

„NI“ jis pranešė, kad artimiausiomis dienomis asociacijos taryboje jie aptars klausimą apie teismą Austrijoje.

Remiantis „NI“ pašnekovo informacija, M. Golovatovas šioje šalyje ilsėjosi. Išgelbėti jį, anot A. Filatovo, pavyko Rusijos Federacijos Užsienio reikalų ministerijos ir prokuratūros dėka.

„Niekas neabejojo, kad M. Golovatovas bus paleistas į laisvę. Kame jo kaltė? Tame, kad jis vykdė įsakymą?“, – stebėjosi A. Filatovas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis pabrėžė, kad 1991 metais visi vykdė vyriausiojo karinių pajėgų vado nurodymų. Visi buvo kariai. Gyveno vienoje šalyje, o Lietuva buvo šios šalies dalimi. Jos nepriklausomybė dar nebuvo niekeno pripažinta, juo labiau šalies vadovybės.

Taip pat A. Filatovas priminė, kad operacijos „Alfa“ metu jiems priešinosi tikrai ne beginkliai žmonės. Grupė patyrė nuostolių: žuvo vyriausias leitenantas Viktoras Šatskich, M. Golovatovo pavaldinys.

„Kai jį nužudė, pirmasis ir paskutinis Sovietų Sąjungos prezidentas Michailas Gorbačiovas pareiškė, kad nieko į Vilnių nesiuntė, Nors visi puikiai žino, kad mes be komandos, savarankiškai jokių priemonių negalėjome imtis“, – pažymi A. Filatovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo nuomone, M. Golovatovas numanė, kad lietuviai iš pradžių imsis to, kuris davė įsakymą, o ne tų, kurie vykdė. „Būtent todėl M. Golovatovas, nors ir žinojo, kad lietuviai kažko imasi, nesuteikė tam daug reikšmės. Sprendžiant iš visko – be reikalo“, – teigė A. Filatovas.

Taip pat skaitykite:

Lietuva svarsto galimybę nutraukti diplomatinius ryšius su Austrija

M. Golovatovas: Lietuva nesustos ir dar gadins kraują mūsų veteranams

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų