REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Japonijos atominei elektrinei „Fukušima-1“, nukentėjusiai po kovo 11 dieną įvykusio žemės drebėjimo ir cunamio,  vėl gresia pavojus. Sinoptikų teigimu, link Japonijos artėja stiprus taifūnas „Ma-on“.

REKLAMA
REKLAMA

Tai bus jau šeštasis tropinis ciklonas per sezoną. Kompanija-operatorė Tokyo Electric Power (TEPCO) bijo, kad stichija kelia pavojų atominei elektrinei.

REKLAMA

Dėl artėjančio taifūno „Fukušima-1" jėgainėje sustabdyti atstatymo darbai, virš elektrinės mašinų skyriaus įrengiamas laikinas kupolas.

Praėjusį sekmadienį TEPCO paviešino nuotraukas, kuriose matosi, kad gelbėtojai uždėjo sandarų metalinį gaubtą ant plyšio trečiajame reaktoriuje, kuris atsirado po vandenilio sprogimo.

Skydas padės išvengti lietaus vandens patekimo į elektrinės vidų ir radioaktyvaus vandens kaupimosi pastate. (nuotr. SCANPIX)Skydas padės išvengti lietaus vandens patekimo į elektrinės vidų ir radioaktyvaus vandens kaupimosi pastate. (nuotr. SCANPIX)

REKLAMA
REKLAMA

Skydas (matmenys 5x16 metrų), padės išvengti lietaus vandens patekimo į elektrinės vidų ir radioaktyvaus vandens kaupimosi pastate.

TEPCO atstovas pridūrė, kad analogiškų saugumo priemonių kitiems jėgainės nukentėjusiems pastatams netaikys, nes specialistai juose nesitiki radioaktyvaus vandens lygio pakilimo.

Tuo tarpu, gelbėtojai laikinai atjungė žarną, kuri tiekia vandenį reaktorių aušinimui. Kad neapsunkintų padėties dėl aukštų bangų, laikinai nuo energijos bloko atjungta žarna, pumpuojanti radioaktyvų vandenį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų