REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Maždaug po dviejų savaičių turgavietėse pasirodys pirmieji vasariniai lietuviški obuoliai, prasidės šiemečio derliaus supirkimas. Nors važiuojant automobiliu šalies keliais ir keliukais matyti, kad soduose derlius bus geras, verslinių sodų savininkai miestiečiams pigių obuolių nežada.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovės Dembavos medelyno direktorė Vitalija Kuliešienė prognozuoja, kad 1 kilogramo vėlyvųjų veislių obuolių pardavimo kaina nebus mažesnė nei 2 litai, o parduotuvėse pirkėjams teks mokėti ne mažiau nei 3 litus, rašo „Respublika“

REKLAMA

„Priežasčių obuoliams brangti nėra, bet jei Lenkijos augintojai obuolius ims pardavinėti pigiau, kaina gali ir kristi", – neatmeta galimybės verslininkė.

Kiti obuolių augintojai šiemet su nerimu žiūri į savo sodus. Biržų rajone verslinį sodą turintis Viktoras Rinkevičius dėl sodo šiemet taip pat turėjo daugiau rūpesčių nei paprastai. Dvejus metus iš eilės medeliai pašalo. Dėl šių problemų derlius šiemet bus prastesnis, negu tikėtasi sodams pražydus. Dalį vaismedžių reikės keisti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų