REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vis labiau artėjant Europos krepšinio čempionatui, susimąstyta, kaip tomis dienomis kursuos maršrutiniai miesto autobusai. Nors nėra aišku, kiek žmonių atvyks į Panevėžį, tačiau bandoma dėlioti maršrutus ir reisus, remiantis kitų renginių patirtimi.

REKLAMA
REKLAMA

Vasaros pabaiga ir rudens pradžia bus įtemptos ne vien specialiosioms tarnyboms, turinčioms užtikrinti tvarką mieste, prireikus, suteikti žmonėms pagalbą, bet ir miesto maršrutinių autobusų vairuotojams. Į miestą suplūdus miniai žmonių, reikės daugiau ir autobusų.

REKLAMA

Tad Savivaldybėje tartasi, kaip organizuoti eismą, kur ir kokiais maršrutais nukreipti autobusus ir kokiu dažnumu. Kol kas kalbėta gana abstrakčiai, tikslesnė padėtis paaiškės tik kitos savaitės pabaigoje.

„Tokios patirties niekas neturi. Į mažą miestą suvažiuos daug žmonių“, – sakė Panevėžio autobusų parko įmonės generalinis direktorius Rimantas Petukauskas.

Kita vertus, nežinoma, kiek „tas daug“ galėtų būti. Pavyzdžiui, Panevėžio aeroklubas yra parengęs 5 000 vietų kempingą, tačiau gali tiek ir neatvykti.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant to, pasak R. Petukausko, bandoma remtis bent turima darbo didesnių renginių metu patirtimi. Prisimenamos Joninių šventės, taip pat prisimenamas Panevėžio miesto 500-asis jubiliejus. Tuomet daug miestiečių ir svečių sutraukė nemokamai rodytas miuziklas „Velnio nuotaka“.

Važinės ir vėlai

„Kol kas aišku tik viena, kad tomis dienomis arba miesto gimtadienio dienomis – penktadienį, šeštadienį, sekmadienį – autobusai važinės ilgiau“, – sakė R. Petukauskas.

Jo teigimu, po paskutinių rungtynių apie pusę dvyliktos nakties ar vidurnaktį reikės išvežioti sirgalius. Įmonės vadovas neatmetė galimybės, kad vienu metu gali tekti prie arenos siųsti ir apie dvidešimt autobusų. Dalis žmonių bus salėje, tačiau ir lauke gali susirinkti daug. Mat arenos prieigose stovės specialus televizorius, kurio ekrane sirgaliai galės stebėti rungtynes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tam reikės pasiruošti“, – sakė įmonės generalinis direktorius.

Anksčiau kalbėta, kad dar vienas televizorius gali būti pastatytas ir miesto centre, tačiau apie tai R. Petukauskas teigė nežinantis – kalbėta tik apie vieną.

Vairuotojų Europos krepšinio čempionato metu planuojama neleisti atostogauti, o dirbti visomis pajėgomis. R. Petukauskas manė, kad jau savaitės pradžioje greičiausiai bus sudėliota, kur, kiek ir kokiais intervalais bus važinėjama. Minčių, kaip tai padaryti, – turima.

Geriau persistengti

Dieną, vadovo manymu, papildomų autobusų neprireiks.

„Bus jau rugsėjis, važiuosime rudens grafiku. Rytą, kai vaikai vyks į mokyklas, sirgaliai nevažinės. Poreikis bus vakarais“, – įsitikinęs jis.

REKLAMA

Kita vertus, Panevėžio aeroklubas dar dėlioja renginius, jų, R. Petukausko žiniomis, tomis dienomis taip pat planuojama nemažai. Tad renginiai, koncertai sutrauks ne tik apsistojusiuosius kempinge, bet ir miestiečius, jie taip pat gali norėti važiuoti autobusais.

Įmonės vadovas įsitikinęs, kad geriau persistengti, nei kad paskui pritrūktų transporto.

„Aš tik vieno bijau, kad nenuniokotų autobusų“, – sakė R. Petukauskas.

Kartu vylėsi, kad ramiais laikomi krepšinio sirgaliai tokie ir liks – nebus, kaip kai kurių šalių futbolo sirgaliai.

REKLAMA

Priemiesčiuose įmonė neplanuoja išleisti į reisus daugiau autobusų. Generalinio direktoriaus manymu, iš ten į rungtynes bus važiuojama daugiausia nuosavais automobiliais. Be to, pavyzdžiui, jei ir nebus reiso kuriuo metu iki Piniavos, bus galima pareiti pėsčiomis. Pasak R. Petukausko, jei maršrutas bus iki J. Elisono gatvės, Piniava nebetoli.

D. Savickienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų