REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Klaipėdos AVMI) mokestinio patikrinimo metu Klaipėdos bendrovėje išaiškino nuslėptas milijonines mokesčių sumas, kurios susidarė neapskaitant ir nedeklaruojant visų gautų pajamų už parduotus automobilius. Įmonei, kuriai anksčiau už tokio pobūdžio pažeidimus jau buvo taikytos mokestinės sankcijos, papildomai į valstybės biudžetą apskaičiuota sumokėti apie 4,5 mln. litų pridėtinės vertės mokesčio (PVM), pelno ir socialinio mokesčių, neskaitant baudų bei delspinigių.

REKLAMA
REKLAMA

Iš ES šalių ir JAV importuotais naudotais automobiliais prekiavusi bendrovė deklaravo gerokai mažesnes pardavimo kainas nei faktiškai už juos mokėjo pirkėjai. Dauguma iš užsienio atgabentų naudotų automobilių parduoti Rusijoje, Baltarusijoje, Kirgizijoje ir Kazachstane, kita dalis - Lietuvoje. Bendrovė parduotus automobilius apskaitė vidutiniškai keturis kartus mažesnėmis kainomis nei tuo metu buvo reali jų vertė. Tai, kad už automobilius sumokėjo keliskart daugiau nei nurodyta bendrovės PVM sąskaitose-faktūrose, mokestinio patikrinimo metu patvirtino ir dalis pirkėjų.

REKLAMA

„Pagal įmonės apskaitos dokumentus antkainis nuo visų parduotų automobilių sudarė vos per 10 proc. Siekiant įvertinti apskaitytų pajamų realumą, buvo atlikta daugiau nei 400 parduotų ir eksportuotų automobilių kainų analizė, apklausta keliasdešimt automobilių pirkėjų. Pasitvirtino prielaidos, kad bendrovė automobilių pardavimą įformino akivaizdžiai sumažintomis kainomis ir PVM bei metinėse pelno mokesčio deklaracijose deklaravo neteisingus duomenis“, - sakė Klaipėdos AVMI viršininko pavaduotojas Andrejus Cukanovas.

REKLAMA
REKLAMA

Palyginus įmonės parduotų automobilių ir jų rinkos kainas paaiškėjo, kad jos vidutiniškai skyrėsi 20 tūkst. litų vienam automobiliui. Nustatyta atvejų, kai deklaruojamos į užsienį eksportuotų automobilių kainos buvo sumažintos daugiau nei 50 tūkst. litų, o jų rinkos kainos įmonės PVM sąskaitose-faktūrose nurodytas pardavimo kainas viršijo net 700-800 proc.

Eltos vyriausioji redaktorė Eleonora Budzinauskienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų