REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Slidinėti Lietuvoje vasarą skamba lyg beprotiška mintis, tačiau dar šiemet ji taps realybe.

Druskininkuose rugpjūčio paskutinę savaitę duris atvers 8 ha ploto žiemos pramogų kompleksas,  veiksiantis ištisus metus.

REKLAMA
REKLAMA

Projekto įgyvendintojai neslepia savo ambicingų planų – jau pastatyta ir oficialaus atidarymo laukianti arena pagal techninius parametrus pateks į geriausių pasaulio uždarų slidinėjimo kurortų penketuką, o sau lygių konkurentų neturės mažiausiai tūkstančio kilometrų spinduliu aplink.

REKLAMA

Bus unikali savo struktūra ir technologijomis

Druskininkų miesto savivaldybės ryšių su visuomene atstovė Agnė Petrauskaitė tikino, kad savivaldybė jau dabar gauna nemažai elektroninių laiškų iš besidominčių ne tik Lietuvos, bet ir užsienio šalių gyventojų, taip pat kaimyninių šalių turistinių agentūrų.

Pasak savivaldybės atstovės, Druskininkų arena bus išskirtine ne tik savo dydžiu, bet ir joje suprojektuotomis tiek uždara, tiek atvira slidinėjimo trasomis. „Kad būtų viename komplekse ir atvira, ir uždara slidinėjimo trasa, pasaulyje apskritai nėra“, - atkreipė dėmesį pašnekovė.

REKLAMA
REKLAMA

Lygindama rupjūčio pabaigoje duris atversiančią areną su geografiškai artimiausiai nuo jos esančia Maskvos ledo arena, A. Petrauskaitė teigė, kad lietuviškoji bus pranašesnė sniego gaminimo technologija.

„Maskvoje sniegas yra gaminamas iš ledo, o Druskininkuose jis bus išpučiamas iš vandens“, - aiškino Druskininkų miesto savivaldybės atstovė. Moteris tvirtino, kad sniego gaminimas iš ledo ne visada gali užtikrinti lygų, negrublėtą čiuožimo tako paviršių, o lietuviškoji sniego gaminimo technologija geresnė, nes sniegas bus pagaminamas beveik natūraliu būdu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pelnas po dešimtmečio

Pagrindinio arenos statytojo bendrovės „Stamita“ direktorius  Leonas  Šerpetauskis „Balsas.lt“ teigė, kad  šio projekto vertė siekia 106,232  mln. litų, dar apie 4 mln. gali prireikti arenos vidaus įrengimo detalėms.

Paklaustas apie naujojo komplekso lankytojų srautus ir investicijų atsiperkamumą, pašnekovas kalbėjo: „Jeigu imtume skaičius iš verslo plano, buvo suskaičiuota, kad per metus galėtų būti apie 130-140 tūkst. lankytojų, per dieną – apie 410 žmonių. Pagal tokį srautą investicija turėtų atsipirkti per 12-13 metų“. Anot „Stamita“ direktoriaus, koncesijos sutartis su Druskininkų miesto savivaldybe buvo pasirašyta 25 metams, todėl, jeigu pavyktų įgyvendinti verslo plano realistinius skaičiavimus, maždaug per pusę laikotarpio investicija atsipirktų, o po 12-13 metų ir pradėtų nešti pelną.

REKLAMA

Orientuosis į kaimynus

Nors slidinėjimo pramogas lietuviams iki šiol siūlė keli Lietuvos miestai (Ignalina, Anykščiai, Alytus, Birštonas), kalnų trasos veikė tik žiemos metu. Pajutęs slidžių bei snieglenčių  ilgesį vasarą, dažnas lietuvis buvo priverstas traukti į užsienio kurortus.

Dabar, anot L. Šerpetauskio, galimybę pasidžiaugti žiemiškomis pramogomis visus metus lietuviai turės ir savo šalyje.

„Su Austrijos, Šveicarijos kalnais galimybės lyginti nebūtų, tačiau jeigu lygintume uždaras trasas, pagal parametrus mūsų arena turėtų užimti labai gerą poziciją“, - sakė pašnekovas. Kaip pagrindinius arenos privalumus jis įvardijo geografinę padėtį (arena bus čia pat, nereikės niekur važiuoti) ir kaina.

REKLAMA

Pagal skelbiamą kainoraštį, diena pramogų arenoje asmeniui kainuos 65 litus darbo dieną ir 75 litus savaitgaliais. Dar apie 24 litus atsieis įrangos (slidžių, snieglentės ir specialių batų nuoma). Neturintieji slidinėjimui tinkamos aprangos, už 55 litus galės išsinuomoti visą įrangos bei aprangos komplektą. Vaikams, senjorams ir atvykstantiems su šeima bus taikomos nuolaidos.

L. Šerpetauskio teigimu, pagrindinių lankytojų srautų tikimasi iš kaimyninių šalių, nes italai ar prancūzai, turintys tikrus kalnus, vargu, ar itin susivilios uždaru lietuvišku, kad ir labai aukštos kokybės žiemos pramogų kompleksu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų