REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visų laikų geriausias Lietuvos krepšininkas Arvydas Sabonis rugpjūčio 12 dieną bus įtrauktas į NBA Šlovės muziejų. Prieš 8 metus pasibaigusi 220 cm ūgio vidurio puolėjo NBA karjera „Portland Trail Blazers“ komandoje kelia prieštaringus jausmus – ir pasididžiavimą, ir nusivylimą, rašo NBA interneto svetainė.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas didingiausių vidurio puolėjų, iš kurio kamuolio perdavimo technikos galėjo pasimokyti net įžaidėjai, geriausius savo metus praleido Europoje, tad NBA sirgaliai neturėjo galimybės pamatyti viską, ką gali A. Sabonis.

REKLAMA

„Trail Blazers“ NBA naujokų biržoje lietuvį pašaukė 24-u numeriu 1986 metais, tačiau į Portlandą jis atvyko tik 1995 metais. Liudininkai sakė, kad jo kūnas buvo taip „susidėvėjęs“, kad per rungtynes galėjo vidutiniškai „ištraukti“ 24,2 minutės.

Komandos gydytojas Bobas Robertsas vėliau spaudoje teigė, kad sunkias operacijas ištvėrusios vidurio puolėjo kojos atrodė labai blogai. Anot jo, krepšininkas tokios būklės negalėjo bėgti, nekalbant jau apie žaidimą.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau ir tiek laiko lietuviui pakako, kad netrukus taptų sirgalių numylėtiniu. Visus užbūrė juvelyriniai Sabo perdavimai, geras aikštės „matymas“, taiklūs tritaškiai metimai.

„Jeigu šis vyrukas būtų buvęs sveikas ir žaistų po 30 minučių per rungtynes, jis turėtų tvirtą vietą NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse. Jo vardas būtų minimas šalia Hakeemo Olajuwono, Davido Robinsono ir Patricko Ewingo, – pasakojo buvęs A. Sabonio komandos draugas Portlande Chrisas Dudley.

Treneris Rickas Adelmanas, vadovavęs „Trail Blazers“ ekipai, kai A. Sabonis buvo pašauktas į NBA, sakė: „Jo įtaka galėjo būti milžiniška. Jis buvo nepaprastai talentingas žaidėjas prieš patiriant sunkias traumas. Jis galėjo daryti bet ką... Jeigu tuomet jis būtų iš karto pas mus atvykęs, galėjome su „Trail Blazers“ laimėti du ar tris titulus.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Strategas apgailestavo, kad galiausiai į NBA atvykęs A. Sabonis jau nebuvo toks geras ir negalėjo greitai judėti: „Tačiau jis vis tiek buvo labai naudingas vidurio puolėjas.“

A. Sabonis paliko „Trail Blazers“ po 2000-2001 metų sezono, tačiau dar kartą sugrįžo 2002-2003 metais. Tuomet jis per 78 rungtynes vidutiniškai aikštėje praleido 15,5 minutės ir atsisveikino su NBA. Amerikiečiai pripažįsta – A .Sabonis buvo fenomenalus talentas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų