REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liepos 17‒21 dienomis Nidos meno kolonijoje vyks jau šeštoji projekto „Migruojančių meno akademijų“ (MigAA) dalis pavadinimu „CouchSurfing“. Joje susitiks daugiau nei 10 Europos meno akademijų atstovai, kurie diskutuos apie mokymosi kartu galimybes taikant dinamiškus, mažo biudžeto modelius, tokius kaip „CouchSurfing“ idėja, kuomet atvykę į naują vietą keliautojai apsistoja ten gyvenančių žmonių namuose. Renginio atidarymo programą taip pat praturtins kviestinio svečio Vytauto Landsbergio paskaita apie Fluxus judėjimą. Vyksiantis seminaras ir diskusijos yra atviros visiems susidomėjusiems, jas taip pat bus galima „gyvai“ stebėti internetu.

REKLAMA
REKLAMA

„Džiaugiamės galėdami sukviesti tiek daug skirtingų meno profesorių pas save į Lietuvą ir pasidalinti patirtimi, sukaupta skirtinguose Europos kampeliuose. Su dauguma šių mokyklų norėtume būti partneriais ateityje ir drauge plėtoti projektus, leidžiančius mūsų studentams pasiūlyti atvirą ir novatorišką mokymąsi, kuris sklistų per visą Europą“, ‒ pasakojo projekto MigAA koordinatorius, Vilniaus dailės akademijos Fotografijos ir medijos meno katedros vadovas Alvydas Lukys.

REKLAMA

„CouchSurfing“ laboratorija įsikurs Nidos meno kolonijoje šalia Baltijos jūros, joje dalyvaus 13 mokyklų profesoriai ir jų studentai iš 11 skirtingų šalių – Lietuvos, Latvijos, Norvegijos, Jungtinės Karalystės, Estijos, Prancūzijos, Vokietijos, Suomijos, Lenkijos, Švedijos ir Belgijos.

Liepos 20‒21 dienomis vyksiančio seminaro diskusijų temos yra šiuolaikinė problematika meno edukacijoje, tarpdisciplininis kūrybiškumas, taip pat mobilumo, meno ir mokslo sintezė. Decentralizuoto, nehierarchinio ir savaime besiplečiančio tinklo idėja galėtų tapti tolimesniu MigAA tikslu, o seminaro metu surastos naujos mintys ‒ gairėmis tolimesniam teoriniui ir meniniam projekto vystymuisi.

REKLAMA
REKLAMA

Renginio metu Europos mokyklų studentai drauge su naujųjų medijų teoretiku iš Berlyno Matze Schmid gilinsis į internetines turinio dalinimosi galimybes ‒ tiesiogines transliacijas (angl. „live streaming“). Šias kūrybines dirbtuves užbaigs 48 valandų tiesioginė garso ir vaizdo transliacija, kurią bus galima stebėti iš viso pasaulio internetu šiuo adresu.

Pradinėje „Migruojančių meno akademijų“ dalyje, trukusioje daugiau nei du metus, bendradarbiavo Vilniaus dailės akademija, Puatje/Angolemo vizualiųjų menų mokykla ir Kiolno medijų meno akademija. Mokyklų studentai kemperiais keliavo link skirtingų Europos taškų ir kūrė bei gyveno „kelyje“. „Migruojančių meno akademijų“ dalyviai buvo susitikę Vilniuje, Berlyne, Kiolne, Lince, Angoleme, Nidoje ir kituose Europos miestuose. Šiuo metu projektui plečiantis prie jo prisideda vis daugiau Europos meno institucijų.

MigAA laboratorija „CouchSurfing“ remiama Lietuvos kultūros rėmimo fondo, Šiaurės šalių kultūros centro (Nordic Culture Point), Norvegijos, bei Švedijos ambasadų Vilniuje. Projektą organizuoja Vilniaus dailės akademija kartu su asociacija „Lietuvos‒Vokietijos Forumas“, Kiolno medijų meno akademija, asociacija „> top“ Berlyne ir Gėtės institutu Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų