REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prievaizdams pareikalavus, kad komerciniai bankai sumažintų paslaugų kainas, šie pakluso. Tačiau iš karto užsitraukė kitų valstybės institucijų rūstybę, rašo ,,Lietuvos rytas".

REKLAMA
REKLAMA

SEB bankas visiems senatvės pensininkams pasiūlė nemokamai naudotis paslaugų rinkiniu, už kurį jaunesniems banko klientams per metus tektų sumokėti net 120 litų. Tai sukėlė įtarimų Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybai.

REKLAMA

„Jeigu įkainiai pensininkams sumažinti ne dėl kokių nors įstatymų, o paties banko iniciatyva, neabejotinai galima įtarti, kad toks sprendimas diskriminuoja jaunesnius klientus. Šį atvejį turėtų tirti lygių galimybių kontrolierė", – dienraščiui sakė šios kontrolierės patarėjas Valdas Dambrava.

Tuo tarpu SEB bankas dievagojasi jokių įstatymų nepažeidęs. Pasak jo atstovo Arvydo Žilinsko, taikyti skirtingas kainas įvairių socialinių kategorijų žmonėms leidžiama.

REKLAMA
REKLAMA

„Senatvės pensijos amžius įtvirtintas įstatymu. Taip žmonės socialiniais tikslais suskirstomi pagal amžių. Tad taikyti lengvatinius tarifus pensinio amžiaus sulaukusiems žmonėms nėra diskriminacija„, – ,,Lietuvos rytui“ tvirtino A.Žilinskas.

Pasirinkę SEB siūlomą paslaugų rinkinį banko klientai nemokamai gauna mokėjimo kortelę, su kuria be papildomo mokesčio bankomatuose gali pasiimti pinigų iš savo sąskaitos. Jie taip pat gali nemokamai atsiskaityti už paslaugas internetu arba pervesti lėšas į kitas savo banko sąskaitas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų