REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje 3,5 proc. brangsta šaltas vanduo, tačiau „Vilniaus vandenys“ didžiuojasi, kad kaina išliks mažiausia Lietuvoje ir nedidėjo jau 10 metų. Vilniečiams bus keičiami ir vandens skaitikliai.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus miesto taryba trečiadienį patvirtino naują šalto vandens kainą - 4,37 Lt (3,61 Lt /kub. m be PVM) už kubinį metrą ir 3,24 Lt skaitiklio mokestį, kuris jau seniai renkamas beveik visuose šalies miestuose. Iki šiol šaltas vanduo kainavo 4,22 Lt (3,49 Lt/kub. m be PVM) ir paskutinį kartą šalto vandens kaina Vilniuje keitėsi prieš dešimtmetį, 2001 m.

REKLAMA

„Net ir padidinus, ši šalto vandens kaina - mažiausia visoje Lietuvoje. Toks pabranginimas leis padengti tik elektros kaštus, kurie per pastaruosius 10 metų išaugo du kartus, o kur dar nuostoliai, atsiradę dėl benzino, dyzelino, dujų, šiluminės energijos kainų, Kariotiškių sąvartyno uždarymo. Dar viena kainos pokyčio priežastis - investicijos į paslaugų kokybės gerinimą bei įmonės plėtrą, taip pat mokestis už aplinkos teršimą“, - sako bendrovės „Vilniaus vandenys“ vadovas ir valdybos pirmininkas Valdas Savickas.

REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybės miesto taryba patvirtino tokią šalto vandens kainą, kuri praėjusių metų lapkričio mėnesį buvo suderinta Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės kainų komisijos ir, tuomet valdžia dėl politinių sumetimų šį projektą pristabdė.

Trečiadieninio miesto tarybos sprendimu vilniečiams bus keičiami ir vandens skaitikliai, kurių 90 proc. yra pasenę, nusidėvėję ar sugedę. Beje, Kaune skaitiklių mokestis jau įvestas nuo 2006 metų.

„Už 4,37 Lt vilniečiai gali arba nusipirkti 2 butelius vandens prekybos centre, arba gauti 1000 butelių, t.y. kubinį metrą, kokybiško vandens tiesiai namuose“, - teigia „Vilniaus vandenys“ vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdoje 1 kub. m šalto vandens kaina siekia 4,83 Lt, skaitiklio mokestis - 3,92 Lt, Šiaulių - 6,63 Lt už kub. m, skaitiklio mokestis - 2,89 Lt, kauniečiai moka 4,61 už kub. m, skaitiklio mokestis - 3,25 Lt, Rygoje kub. m šalto vandens kaina butuose - 4,10 Lt be PVM, estai moka 6,01 Lt už kub. m.

Vandens tarifą sudaro nuotėkų išvalymo, vandens tiekimo kaina ir bendrovės planuojamos investicijos. Vilniuje šiuo metu vyksta pačių moderniausių nuotekų valymo įrenginių statyba, kurių vertė apie 170 mln. Lt. Be Europos Sąjungos skirtų lėšų, prie šio projekto prisideda ir Savivaldybė, ir UAB „Vilniaus vandenys“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų