REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pusės milijono litų vertės turto teisėtumo neįrodęs šiaulietis turės sumokėti beveik 107 tūkst. litų gyventojų pajamų mokesčio (GPM).

REKLAMA
REKLAMA

„Šis gyventojas nuo 2006-ųjų iki 2009 metų įsigijo dešimt nekilnojamojo turto objektų už didesnę nei 220 tūkst. litų vertę, o savo valdomai bendrovei 2009-aisias paskolino 250 tūkst. litų. Mokesčių mokėtojo mokestinio patikrinimo metu buvo paprašyta oficialiais pajamų šaltiniais pagrįsti 2006–2009 metais patirtas išlaidas: iš viso beveik pusė milijono litų“, – Šiaulių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) pranešime spaudai cituojama viršininko pavaduotoja Zofija Brazaitienė.

REKLAMA

Išanalizavus šiauliečio gautas pajamas inspektoriams tapo akivaizdu, kad jų nepakako nekilnojamam turtui įsigyti bei suteiktoms paskoloms pagrįsti. Mokesčių administratoriui šiaulietis tuomet paaiškino dovanų iš senelių gavęs 100 tūkst. JAV dolerių, o 100 tūkst. litų uždirbęs iš prekybos turguje.

Gyventojas senelių didelės vertės piniginės dovanos nepagrindė jokiais faktiniais įrodymais bei oficialiais dokumentais. Nepateikė įrodymų ir apie neva iš prekybos turguje gautą pelną. Kadangi mokesčių mokėtojas buvo nedeklaravęs individualioje prekybos ir paslaugų įmonėje gautų apmokestinamųjų pajamų, vadinasi, nebuvo ir pelno iš įmonės veiklos bei galimai uždirbtų 100 tūkstančių litų, teigiama pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Inspektoriai padarė išvadą, kad mokesčių mokėtojas gavo kitų nedeklaruotų bei neapmokestintų pajamų. Šiaulietis neįrodė nuo beveik pusės milijono litų sumokėjęs privalomus mokesčius. Tuomet mokesčių administratorius apskaičiavo beveik 107 tūkst. litų gyventojų pajamų mokesčio.

Surinkta medžiaga tolimesniam tyrimui perduota Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Šiaulių apygardos valdybai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų