REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiame virtualių valiutų ir NFC atsiskaitymams pritaikytų mobiliųjų telefonų amžiuje fiziniai pinigai, panašu, bent kurį laiką dar niekur nedings. Tai patvirtina ir olandų sprendimas paversti tradicines monetas savotiškais aukštųjų technologijų „žaisliukais“ - nuo birželio 22 dienos šioje valstybėje išleistos pirmosios proginės monetos su įterptu QR kodu.

REKLAMA
REKLAMA

Išleistų monetų nominalai yra 5 ir 10 eurų (atitinkamai sidabrinė ir auksinė). Šiuo metu dešifravus dvimatį brūkšninį kodą (QR kodą), gaunamas internetinis adresas www.q5g.nl, nukreipiantis lankytojus į Nyderlandų Finansų Ministerijos svetainę. Kol kas tai yra pirmoji tokio tipo moneta.

REKLAMA

Toks monetos dizaino sprendimas yra pakankamai neįprastas, kadangi paprastai jų gamybos metu siekiama panaudoti ne papildomas informacines priemones, o technologijas, apsaugančias nuo padirbinėjimo. Žinoma, naujovė dabartinių eurų artimiausiu metu tikrai nepakeis, kadangi proginių monetų emisija yra palyginti ribota ir skirta Utrechte (Nyderlandai) įsikūrusios nacionalinės monetų kalyklos šimtosioms metinėms paminėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų